AEG Lavamat 72630 Update' start programma niet/ wast te lang

MachielKn

  • #1
Beste mensen van dit Forum,
onze AEG 72630 Update heeft al langer dat het gekozen programma niet goed opstart. De machine begint na inschakelen met Start-Pauzeknop (willekeurig welk progr.) met pompen en schakelt af. Start-pauze LED gaat weer knipperen. Deur LED is dan al van rood naar weer groen gegaan. Deur blijft op slot.
Soms, na het geven van een tik op de machine pakte deze het progr. soms weer op. :)

Ook is het tegenwoordig wanneer het progr. loopt, dat de de machine er 3x te lang over doet. Een programma van 128 min. duurt 4,5 uur of zo. De minutenteller loopt ook te langzaam terug naar 0.

Vorige week de printplaat eruit gehaald. Foto's gemaakt van de aansluitingen. Er liepen koolstofbanen over het PCB aan boven en onderkant. Foto's gemaakt, met penseel schoongemaakt, met scherpe loep gecontroleerd, een twijfelachtig soldeerpunt opnieuw gesoldeerd (niet de IC's). Dit aan de hand van gevonden info op AskAnOwner site.
Één weerstandje zag er wel erg donker (verhit?) uit. Echter aan de onderzijde printplaat prima in orde en geen oververhitte soldeercontacten.

De boel weer gemonteerd. De wasmachine draaide weer. :) Nog steeds duurt ieder programma veel te lang. :? Sinds vandaag (1 week later) start het programma weer niet op. (wel eerst pompen, daarna gaat de start-pauze LED weer knipperen. Soms na uren wachten wil hij wel weer eens gaan draaien.) :(

Wat kan het zijn?
(Toch koolborstels? De machine loopt op zich goed wanneer hij draait. Geen rare geluiden of ozon lucht. PCB? Sensoriek?)
Help...!
Groet, Machiel
 

HarryO

  • #2
Vervang op voorhand de borstels als ze < 15 mm.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu