AEG lavamat 72330 update programma loopt niet

Reesi014

  • #1
L.s,
  • Goed forum! Ben zelf vaak aan het zoeken hoe je machines repareert, en inderdaad kan je heel veel dingen zelf doen, waar je normaliter een dure monteur bij zou moeten halen.
  • Machine lekte (behoorlijk) en de onderbak stond vol water. Aangezien er een klein kledingstuk door de 1 van de gaatjes in de trommel was geslagen en in de trommel vast was blijven zitten, is het manchet mee verdraaid en kapot getrokken.
Afijn; conform instructies heb ik het verwarmingselement eruit gehaald en met een breinaald het kledingstuk verwijderd. Bleek een string te zijn, maar iedereen hier in huis ontkent dat dat ding van haar is.... (en van mij was - t - ie ook niet :D )

Veel gedemonteerd (voorkant machine, voorkant bedieningspaneel, achterkant machine, verwarmingselement) en met enige moeite een nieuw manchet erin gezet.

Tot zover alles goed, maar nu lijkt het computertje een beetje in de war; er soms stopt de machine, gaan wat lampjes knipperen etc.
Ik lees op het forum dat diverse mensen de machine kunnen resetten; vraag is hoe gaat dat in zijn werk? (of is dat gewoon de belgische resetknop?).

PS. Als je veel aan de wasmachine hebt gesleuteld, niet vergeten je waterstop te resetten, i.p.v. de hele machine weer open te schroeven...

Met vriendelijke groet, en bedankt voor reactie bij voorbaat,
Ben
 

Wasmannetje

  • #2
Hallo, misschien is het ook makkelijk om zoals het ook hoort de pnc even door te geven, begint zoals U overal kunt lezen met 914........../ .....


Dan kunnen we je misschien ook nog helpen want neem aan at je daarvoior hier komt.

Geef ook even op wat de machine wel doet en niet doet, neemt ie water, pomp ie t af, word t warm, draait de trommel, links en rechts, pfff alle info is welkom,
Kijk ook even de slang na van de zeepbakhouder naar de kuip toe, deze wil wel eens gaan scheuren.

Groeten de aeg specialist, onee wasmannetje
 

Reesi014

  • #3
Hij pompt water af, krijgt water binnen, draait eigenlijk gewoon, maar krijg echt het gevoel dat het computertje in de war is.
Vandaar eigenlijk mijn enige vraag; hoe reset je het apparaat?
Het nummer kan ik even niet bij, hij staat nu proef te draaien... en zit vol met water.

Gr.
Ben
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu