AEG Oko Lavamat 72330 update pompt water niet meer weg

Wasmoeder

  • #1
Wasmachine lijkt het begeven te hebben, hij pomp water niet meer weg en heeft programma niet af kunnen maken. Logische gedachte is dat pomp stuk is. Hoe controleer ik dit en is dit te repareren? Wasmachine is 8 jaar oud, miscchien toch nieuwe kopen? Monteurs vragen vaag absurde bedragen met voorrijkosten :-( Iemand tips over hoe ik controleer wat er met de wachmachine aan de hand is. Ik heb helaas geen gebruiksaanwijzing meer. Alle tips zijn welkom. Op advies van de buren is het water in de trommel verwijderd via een slangetje waardoor ik de kletsnatte was in elk geval uit de wasmachine kon vissen. Maar ja, er moet toch echt dagelijks gewassen worden en een nieuwe wasmachine heb je niet 1 2 3. Ik hoop eigenlijk dat er gerepareerd kan worden. Al die tijd nog nooit problemen gehad.
 

Henny

  • #2
Monteurs vragen vaag absurde bedragen met voorrijkosten
Beantwoorders van dit forum, zijn meestal zelf ook (witgoed)monteur!

Als je de machine op het afpompprogramma zet, hoor je dan een zoemend geluid en voel je dan een lichte trilling bij de deksel van het pomphuis?
Als dit het geval is, dan zit de afvoerpomp vermoedelijk geblokkeerd.
Bij dit type AEG machine is het schoepenrad van de afvoerpomp
echter niet van buitenaf bereikbaar.
Hiervoor zal je het frontpaneel van de machine moeten demonteren.
Vermeld nog wel even het PNC nummer van de machine.
(dit staat vermeld op een sticker in de deuropening)
 

Wasmoeder

  • #3
Hallo Henny, bedankt voor je snelle reactie. Ik ben nu even bij mijn broer om een was te draaien. Ik kan me herinneren dat ik een zoemend geluid hoor maar weet niet of er een lichte trilling bij de deksel van het pomphuis zit. Het frontpaneel losschroeven moet nog wel lukken en waar vind ik een PNC nummer? Als de afvoerpomp is geblokkeerd waar zou dat in kunnen zitten? Vanavond meld ik me weer
 

Wasmoeder

  • #4
Mijn schoonzus zei dat misschien het filter een probleem is. Dit zou ergens een rond schijfje aan de voorzijde moeten zijn die opengedraaid kan worden. Ik zal ook hierna op zoek gaan, misschien dat er iets in het filter aanwezig is dat de boel blokkeert?
 

Wasmoeder

  • #5
Vanwege het mooie weer uitgeweken naar de kust. Ik zal vanavond proberen het frontpaneel los te koppelen. Filter had ik al schoongemaakt, zat wat kleine rommel in. Jammer dat ik geen gebruiksaanwijzing meer heb, zal m'n best doen de intsructies op te volgen. Is de pomp te repareren of makkelijk te vervangen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu