AEG lavamat 4950 motor draait maar heel kort.

Mr. Bean

  • #1
Ik heb een AEG ÖKO Lavamat 4950 sensortronic.
Bij het starten van de motor van de trommel en bij centrifugeren draait de motor heel kort een paar slagen en stopt dan. Het lijkt alsof de klok dan gewoon nog door draait, maar het lijkt alsof het programma dan niet meer werkt. Het lijkt wel alsof het programma versneld afgedraaid wordt.
Ik heb de bedrading nagekeken en hier geen bijzonderheden gevonden. Alle onderdelen lijken goed, maar toch krijg ik het er niet uit. Spanning is ook van de machine geweest om de electronica te ressetten, maar dat heeft ook niet geholpen.
Via de site van AEG wordt ik helaas niet veel wijzer.
Kan iemand mij helpen met het oplossen van dit probleem.

Betreft een EAG ÖKO Lavamat 4950
Produktnummer: 913720931
E-nummer: 605250101

Bijvoorbaat dank.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Controleer de koolborstels op de motor, die moeten minimaal 15 mm lang zijn, anders vervangen.
 

Mr. Bean

  • #3
Jan, Bedankt voor de reactie, maar dit is denk ik niet het probleem.
De motor draait zowel bij wassen als centrifugeren even een paar omwentelingen. Dit doet hij krachtig en zonder zichtbare problemen. Het is net of hij een signaaltje mist dat controleert of de motor draait en deze na het aanvangen met draaien meteen weer stopt. De motor vonkt niet en draait zonder bijgeluiden, als hij dan draait.
Zit er een teststand op de wasmachine die alle functies even kort bekrachtigd, om deze te checken, zoals je op sommige vaatwassers tegen komt door een combinatie van knoppen in te drukken? Hier lijkt het ook wel een beetje op, want de klok hoor je ook door tikken?
Ik hoop dat iemand mij kan helpen.
Bijvoorbaat dank.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Kijk even of de tachospoel wel in het huis van de motor zit, soms vallen die dingen er uit, de klemring ligt dan meestal onder de machine.
De tacho kan ook defect zijn of een breuk in de kabel hebben.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu