AEG Lavamat 1271 Watertoevoer tot te hoog niveau

Wim1234

  • #1
Hallo,

Heb het steeds vaker optredende probleem met mijn Lavamat 1271 WasDroger (pnc 914656014).

Bij de start van het wasprogramma begint het water te lopen. Normaal stopt het op een moment. Het niveau staat dan net tot aan het glas.
De laatste tijd loopt het water echter verder door tot halverwege het glas waarna de machine compleet stopt. De minutenteller staat dan op "nog 1 minuut te gaan".

Mijn idee is dat het de niveaumeter het niet meer doet. Ik heb het slanggetje al van de niveaumeter gehaald en doorgeblazen maar het probleem blijft. Wassen op 90 graden met soda zoals ik hier al las lukt niet, zover komt het programma niet meer.

Zit ik op het goede spoor ?

Alvast bedankt voor de tips.

Grt,
Wim
 

Wim1234

  • #2
Ik zie net dat het probleem zich ook voordoet bij het spoelprogramma. Alleen daar stopt de watertoevoer wel tijdig en springt hij dan pas zo'n 10 seconden na het stoppen van het water geven op "1 minuut".
 

Wasmannetje

  • #3
Ik denk dat er een sluiting zit in het verwarmingselement van de droogautomaat of in het element voor het wassen, kan ook zijn de analoge niveau regelaar i.c.m. hoofdmoduul, codes kunnen zijn e11, e34.

Laat weten of er codes zichtbaar worden aub.
 

Wim1234

  • #4
Op de display staat geen foutcode, alleen de 1 minuut nog te gaan tijd. Er is twee maanden geleden een monteur geweest die de laatste foutcode kon uitlezen via een toetscombinatie. Op de bon staat code E33.

Zijn conclusie was "kortsluiting in de motor". Maar het probleem doet zich alleen voor in de eerste minuten van het programma. Nooit later of bij het centrifugeren. De monteur was zelf ook niet helemaal zeker van de diagnose. Hij moest die overigens bepalen zonder dat hij wist op welk moment de storing precies optrad. Dat heb ik naderhand pas gezien.

De storingscode was volgens hem "storing in de module". Meestal veroorzaakt door kortsluiting ergens.

De storing doet zich ook voor bij wolwas-koud. Dat zou het water-verwarmingselement uitsluiten? Kan ik het e.e.a. meten misschien?
 

Wasmannetje

  • #5
E33 duidt op onregelmatigheden in de analoge niveau regelaar, de zwarte, veelal wordt deze i.c.m. de normale niveau regelaar vervangen, anders i.c.m. de hoofdmoduul.

Ook een sluiting in een van de elementen behoort tot die foutcode, evenals een verstopping in de pomp-kuipslang.
 

Wim1234

  • #6
Bedankt voor de info.

De machine is uit 1999, ik wil dus niet teveel meer investeren. Dat adviseerde de monteur ook. Vooral omdat het een wasdroog combi is die volgens hem toch al een kortere levensduur hadden.
De analoge niveauregelaar vervangen is denk ik nog wel economisch verstandig.

Ik begrijp uit je mail echter dat die altijd samen met een ander onderdeel vervangen wordt. En dat het probleem ook nog ergens anders kan zitten.

Is de keuze om alleen de analoge regelaar te vervangen een redelijke gok of is er weinig kans op succes?
 

Wasmannetje

  • #7
Is moeilijk te zeggen, ik denk zelf dat je de gok niet hoeft te wagen, kosten zijn rond de 40 euro denk ik. Als je dat wilt en een gok wilt wagen, moet je het doen.

En dat een was-droog combinatie korter mee gaat, is niet altijd waar, wel is dat de machine veel complexer is en bij sommige reparaties meer arbeidsintensief is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu