Aardlekschakelaar springt regelmatig 's nachts om

dvzon

  • #1
Ik heb een vervelend probleem in huis: Mijn aardlekschakelaar springt met regelmaat om. Het gebeurd eigenlijk uitsluitend 's nachts. Wat erg opvalt is dat het erg vaak om 05.58 gebeurd, maar zeker niet altijd (Vannacht om 03.28 en gisteren om 06.30.
Nou heb ik 1 kamer waar ik veel computer apparatuur heb staan en die vond ik verdacht. Ik heb daar uiteindelijk een keer alle stekkerdozen vervangen door stekkerdozen met schakelaar zodat ik ze makkelijk uit kon zetten. Nou leek het inderdaad in die kamer te zitten omdat ik geen stroomuitval heb gehad wanneer ik alle stekkerdozen uit zet, alleen vannacht voor de eerste keer wel.
Achter de aardlek zitten 3 groepen. 1 is er specifiek voor 1 stopcontact voor de magnetron, welke ik niet gebruik en de andere 2 zijn voor de bovenverdieping, zolder en keuken.
Het vervelende van de stroomuitval is dat de stroom in de keuken ook weg valt en de koel vries combinatie zonder stroom komt.
Daarom heb ik een tijd geleden een UPS op een slaapkamer gezet waar onder andere mijn NAS achter zit (Deze kan slecht tegen stroomuitval) en ik dus ook direct hoor dat de stroom uitvalt en de aardlek ook weer meteen terug kan zetten. Maar een echte fijne nachtrust heb ik zo niet.
Ik heb hier zelf geen verstand van. Is er iemand die kan helpen of me een tip geven wat ik kan doen?
Het betreft een huurhuis, dus ik zou de woningbouw nog in kunnen schakelen, maar omdat ik een aantal extra stopcontacten aan heb laten leggen, ben ik bang dat ze al meteen zeggen dat ze me niet gaan helpen (Deze zitten overigens op andere groepen en een andere aardlek)
Ongeveer een jaar geleden is mijn CV vervangen. Ik meen me vaag te herinneren dat het zo ongeveer rond deze tijd ook allemaal begonnen is, maar ik ben daar niet zeker van. De CV zit in ieder geval ook achter deze aardlek, maar om daar, bij wijze van test, 's nachts de stekker uit te laten vind ik ook niet echt handig.
Help!
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Zoiets is gewoon een kwestie van uitproberen. Kijk wat er allemaal achter deze aardlek zit en schakel die 1 voor 1 eens een poos s nachts uit om te kijken wanneer het probleem verholpen lijkt.

Vaak is buitenverlichtint de eerste verdachte. Als dat bij jou niet kan dan moet je verder het rijtje af. Je zegt dat de CV ketel ook verdacht is. Probeer dan eens een tijdje de CV ketel aan te sluiten middels een verlengsnoer waarbij je deze dus op een stopcontact aansluit die achter een andere aardlekschakelaar zit. Dat moet toch te doen zijn voor een aantal dagen/nachten?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu