Aanvoer en retour werken niet goed

Mj-tje

  • #1
Vorig jaar is bij mij vloerverwarming aangelegd. Het heeft de afgelopen winter redelijk gewerkt. Op advies van de instalateur 24 uur laten branden op 20 gr. dat zou minder gas verbruiken. Mijn energierekening viel behoorlijk tegen 35% meer gas verbruikt.
Maar nu ik deze periode weer wil stoken, krijg ik de vloer niet warm.
De aanvoer blijft op 30gr. hangen terwijl ik hem ingesteld heb op 45gr. net zoals vorig jaar. De retour blijft op 20 gr. De kinderen willen niet op hun sokken lopen omdat de vloer niet aangenaam is.
Monteur is er bij geweest en volgens hem is het normaal. Maar het is nooit zo geweest. Hoe krijg ik de aanvoer hoger? Wie weet er raad?
 

Xr8

  • #2
Heeft de monteur ook naar de verdeler gekeken. Ervan uitgaande dat de warmteaanvoer wel goed is? Het kan best zijn dat bv de pomp die werkt of dat de kraan verkleeft is.

Haal zelf de regelkop eens van de kraan af op de vloerverwarmingsverdeler en kijk of het pennetje soepel in en uit gaat. Blijft het pennetje binnen dan is de kraan verkleeft. Je kunt dan proberen met een tang het pennetje voorzichtig aan te trekken. Als je de kop eraf laat dan moet de verdeler warm worden. 30 graden vind ik zelf wel aan de lage kant voor een vloerverwarming.

Succes.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #3
Nooit aan pennetjes van de een thermostaatkraan trekken met een tang.

Of de pen beschadigd en geeft daarna lekkage en slecht functioneren of je trekt hem eruit en dan spuit het water door de ruimte omdat de kraan binnnenin vast zit.

Probeer met tikken (met een hamertje) op het pennetje deze te laten schrikken zodat de schotel van de kraan zelf loskomt en weer werkt.

Vr Gr en succes ermee
 

Klus81

  • #4
Zit de pompstekker ook in het stopcontact ? en loopt deze ook , als je de schroef uit de midden draait dan kun je dit zien . ook kan er een filter inzitten dat vuil is ( meestal retourleiding ) . nou is het ook dat een tegelvloer erg langzaam op temperatuur komt en zal de retour steeds hoger worden naar gelang de tijd ( wel binnen een paar uur ). en je kunt proberen als er kranen op de verdeler zitten om er 1 dicht te zetten ( ervanuitgaande dat je meerder groepen hebt in de vloerverwarming )
het kan zijn dat de capaciteit het niet haalt met alles open en met minder belasting wel . ( scheelt ook in gasverbruik )
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu