Aanpassen max. CV vermogen Nefit Ecomline HRC30

Cranberry

  • #1
Recent hebben we de sleutel gekregen van onze 'nieuwe' woning uit 1924. Vooralsnog willen we de Nefit Ecomline HR HRC30 uit 1999 verplaatsen en nog even blijven gebruiken. Waarschijnlijk zal hij op termijn vervangen worden door een warmtepomp (ja, we zijn nu druk bezig met vloerverwarming, HR++ glas, spouw-/vloer-/dakisolatie ;) ).

Om te kunnen optimaliseren en testen wil ik graag het maximale vermogen van de CV kunnen beïnvloeden. Als ik echter het klepje aan de rechterkant van de UBA verwijderd, kan ik wel de maximale temperatuur van CV- en sanitair warmwater instellen, maar niet het max. vermogen van de ketel. Er zit een bolletje waaraan ik niet kan draaien. Zie foto.

Is het bij deze UBA überhaupt niet mogelijk of zie ik iets over het hoofd?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Kan inderdaad niet bij dit type UBA, je kunt enkel de maximale watertemperatuur instellen.

Het vermogen wordt normaal gesproken trouwens prima door de Moduline kamerthermostaat geregeld.

Mocht je echt iets willen: De jumper die je ziet zitten, kan eruit. Dan is ie begrensd op 11kw (voor verwarming).
 

Marcn88

  • #3
Cker kun je het vermogen aanpassen, met het onderste draaiknopje waar de kleine en grote vlam bij staat ditnis net zo een knopje als de bovenste voor ww temp en cv temp alleen zit er een dopje opgedrukt deze eraf pielen en dan met een klein schroevendraaiertje het potmetertje bijstellen naar t gewenste percentage vermogen
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Hey, die kende ik nog niet! Zo leren we iedere dag iets :)
 

Marcn88

  • #5
:prima: :prima:
 

Cranberry

  • #6
Top @Marcn88, bedankt!! Dat is 'm inderdaad:
 

R0N

  • #7
@Marcn88: Ik heb de zelfde ketel en ben ook aan het proberen of we het warm houden bij lagere aanvoertemperatuur (om te testen of we een warmtepomp kunnen nemen). Ik heb 'm op 45 oC gezet. Ik vroeg me af of het dan niet logisch is om dan ook het vermogen naar beneden te draaien, of maakt dat niet uit (en regelt de ketel dit zelf)? Dit filmpje (https://www.youtube.com/watch?v=C81bMMi7ADo) kwam ik tegen maar daar wordt dit net niet genoemd, en Nefit zelf wil er ook niks over kwijt :-(.
 

Marcn88

  • #8
Als u de maximale aanvoertemperatuur naar beneden bijsteld heeft dit niks te maken met het geleverde vermogen van de ketel, deze regelt dit zelf op basis van delta t
 

R0N

  • #9
Interessant. Als de ketel zelf het vermogen regelt, dan maakt het dus niet uit als het vermogen is ingesteld op het maximum. Dan kan ik 'm dus net zo goed op 10 zetten (in plaats van 6 waar ie nu op staat). Of maak ik hier een denkfout?
 

Marcn88

  • #10
Het vermogen van het toestel KAN aangepast worden aan het maximaal opgenomen vermogen van de installatie, maar dan zal eerst de installatie waterzeidig in balans gebracht moeten worden.
Maar als de installatie waterzeidig goed in balans is regelt de ketel zelf zn vermogen en temperatuur op basis van delta t het beperken van het ketelvermogen is ook de laatste stap in deze cyclus
 

R0N

  • #11
Bedankt Marc, helder. Aannemende dat de installatie goed is afgesteld, dan lijkt het mij logisch het ketelvermogen te minimaliseren en de warmteafgifte te maximaliseren met een langere pomptijd waarbij het afgegeven vermogen wordt geoptimaliseerd. Zijn daar misschien vuistregels voor?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu