Aanpak stellen regelwerk

Joopie3

  • #1
Hallo allemaal!


Ik ga een anderhalfsteens buitenmuur aan de binnenkant isoleren met pirplaten. Het plan is als volgt (gerekend vanaf de muur):

1. regelwerk, geimpregneerd (spouw van 2 cm)
2. 8 cm dikke pirplaten, naden afgeplakt met aluminiumfolie
3. folie
4. regelwerk (spouw van 2 cm voor leidingen)
5. gipsplaat
6. stuc

We hebben vijf grote ramen van 1,3 m breed en 4,6 m hoog geplaatst en vier smallere ramen. De ramen hebben een kantenlaaf van 14 cm. Dat hout van die kantenlaaf steekt dus gemiddeld 14 cm naar binnen, maar de muur is ongelijk. Het varieert tussen de 12 en 14 cm. Mijn vraag is: hoe pak ik het stellen van de regels handig aan?

Die ramen zitten er als het goed is waterpas in, maar ik vraag me af of het over zo'n hoogte verstandig is om die als uitgangspunt te nemen voor het meetwerk. Ik ben van plan om met rubbertjes (oude fietsband?) de eerste laag regelwerk zo te stellen dat het aan het eind goed uitkomt. Hoe kan ik het beste meten? Met een zelflevellende lasermeter? (Nog nooit gebruikt) Problematisch is dat die kantenlaven al naar binnen uitsteken en het spannen van een draad of een eventuele laser in de weg zitten.


Alvast hartelijk dank!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Die uitstekende randen zijn juist handig. Je spant daar een draad langs en werkt met klossen om de gewenste afstand te bereiken. Het is altijd handiger een draad niet langs het te maken onderdeel te spannen, maar een beetje er vandaan.

Controleer eerst of de ramen recht en waterpas zijn. Een waterpas van 2m is daarvoor handig, maar het kan ook door een kleinere waterpas op een rechte lange lat te houden. Als het begin goed is, wordt het een stuk makkelijker.

Ik vind het makkelijkst werken door het regelwerk eerst op de grond in elkaar te schroeven, en dan in z'n geheel (of delen als het te groot wordt) te plaatsen. Dit gaat veel sneller dan ter plekke in elkaar zetten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu