Aannemer heeft riolering aangelegd zonder standpijp

Marielle

  • #1
IMG_20201121_165951.jpg
 

Marielle

  • #2
DE aannemer heeft de riolering zoals op foto aangelegd.
Ik maak me zorgen of dit wel juist is.
Voorheen zat er rechts van de douchegoot een standpijp omlaag naar beneden naar de kruipruimte.
Nu is het zo aangelegd en gaat de dikke buis linksonder aan de foto omlaag naar beneden naar de kruipruimte waar deze vervolgens ook aansluit op de riolering van de keuken en het toilet beneden naar de grespijpaansluiting buiten.
De aannemer zegt dat be/ontluchter niet nodig zijn. Klopt dit wel? en waarom? Wie kan mij hier snel mee helpen voordat hij alles dicht heeft zitten. deze foto is waar het riool van de badkamer omlaag wordt gemaakt naar de kruipruimte.
IMG_20201118_215657.jpg
 

Marielle

  • #3
IMG_20201118_212838.jpg
 

Marielle

  • #4
achter de toiletaansluiting zit in de muur het rookkanaal van de openhaard. op deze foto zie je de oude öriginele"situatie. Ook hier was geen sprake van ont/be luchter
IMG_20201117_180109.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
We beoordelen geen uitbesteed werk (zie de forumregels). Als de aannemer geen goede uitleg kan geven waarom hij het zo heeft gemaakt, kan je een onafhankelijke deskundige erbij halen om het te laten beoordelen.

Ik geef je gelijk mee dat die grote inkeping in de houten vloerbalk de balk enorm verzwakt. Riolering mag niet zo aangelegd worden. De balk moet verstevigd worden.

Om verdere discussie te voorkomen doe ik deze op slot. Succes met het vervolg!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu