380v of een 2x220v kookgroep gebruiken

Jan32

  • #1
Ik heb mijn vraag nog niet terug kunnen vinden vandaar een nieuwe post.

Ik heb een foutje gemaakt bij de aanleg van mijn keuken en me ook niet goed laten informeren over de oven. De oven die we krijgen blijkt max 7kw te vragen. De leverancier zegt of 380v of een 2x220v kookgroep gebruiken.

Ik heb echter maar één groep tot mijn beschikking. Ik heb ook een reserve groep in mijn keuken gemaakt. Beide zijn ymvk kabels die beide uit een eigen buis op een verschillende plek uit de muur komen.

Het zal ongetwijfeld werken als ik de 2 groepen in de meterkast vervang door een kookgroep maar is het toegestaan om de twee kabels bij elkaar te brengen bijv in één perilex wcd?

Ik denk dat ik het antwoord al wel weet :? maar toch maar ff vragen.. Voordat ik een oplossing gaa zoeken om er toch 380 aan te leggen.
 

Fiesiekus

  • #2
Mag niet, maar hoeveel aders lopen er door; per kabel?
 

Jan32

  • #3
Het zijn er 3 per kabel zonder mantel in een buis. De buis loopt alleen met een paar hoeken en over een redelijk lange afstand en kan ik de kabel ook niet terug trekken om er vervolgens draad doorheen te trekken. Daarom was ik benieuwd of er twee naar elkaar gebracht mochten worden.

Maar ik heb me al bedacht het is geen fijn klusje om nu nog te doen vlak voor de verhuizing maar wal het beste en wordt het ook geen zooitje van kabels.

Heb net gekeken en kom redelijk makkelijk vanuit de keuken in de kelder alleen moet ik een nieuw kruipgat hakken in de kelder om in de kamer te komen die naar de meterkast gaat. En in de meterkast kan ik ook redelijk makkelijk 380 creëren.

Het enige lastige is dus het hakken en boren om de meterkast te bereiken.

Dan nog een vraag is het verstandig een CEE wcd te gebruiken of toch nog een Perilex?

Toch bedankt voor de reactie.
 

Fiesiekus

  • #4
Jan32 schreef:
En in de meterkast kan ik ook redelijk makkelijk 380 creëren.
Kookgroep is 2 fasen 230 volt; dus 5 aders (2F+2N+PE). 400 Volt kracht = 3F +N + PE = ook 5 aders. U bent niet verplicht 3 fasen aan te leggen; met kookgroep kan ook.
 

Gerrit

  • #5
En ja, het moet een perilex zijn.
 

Jan32

  • #6
Was weer ff een avondje klussen en (vooral) hakken.

Toch maar een kruipgat in de kelder gemaakt en een kabel doorgetrokken naar de keuken en deze op de 380 aangesloten. Want dan kunnen alle ovens (3 stuks) tegelijk op vol vermogen aan mocht dat een keer nodig zijn..

Zal waarschijnlijk toch meestal wel een pizzatje halen worden :)

Bedankt
 

Gerrit

  • #7
3 Ovens....???
Eet smakelijk.
 

Jan32

  • #8
Haha.. en voor de sier doet is het ook goed...

afbeelding helaas offline
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu