2 extra radiators op bestaande radiator aansluiten

Jokke

  • #1
Hallo iedereen,

Binnen enkele maanden komen ze een veranda van 30m² plaatsen achteraan de woning. Aangezien dit een vrij grote oppervlakte is, hebben we +/- 6000 watt aan vermogen nodig (oppervlakte x 200 -> 6000 watt).
De verwarmingsketel (gas) zou dit extra vermogen aankunnen. Mijn idee was om 2 radiatoren te plaatsen die telkens parallel op een bestaande radiator worden aangesloten. Bestaande radiator bevindt zich op ongeveer 13 meter van de ketel, gevoed met 16mm flexibel. De ketel van waar we zouden aftakken gaat (bijna) nooit op hetzelfde moment moeten leveren als de 2 nieuwe. afstand nieuwe radiatoren - bestaande is ongeveer 4-5 meter.

1e vraag: is 6000 watt voldoende voor deze ruimte, wetende dat het niet de bedoeling is om dit te verwarmen tot > 22 graden of zo tijdens de winter. of is dit misschien teveel?

vraag 2: hoe zou ik best aftakken? Vlak voor de bestaande 2 maal aftakken naar de nieuwe? of 1 maal aftakken naar de eerste nieuwe, en dan hiervan parallel aftakken naar de 2de? of nog anders?

Alvast bedankt!
 

Fiesiekus

  • #2
Die 6 kW is te veel; reken, bij optimale isolatie, 60 - 70 W/m³.

En 2x parallel aftakken geeft minste stromingsweerstand.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu