2 dakvragen; isolatiedeken vliering en naadjes dakgoot

Pam

  • #1
Hallo klussers,

Ik hoop dat het mag, maar heb 2 vragen in 1 onderwerp, dat scheelt ruimte dacht ik zo..

Vraag 1) Op onze niet beloopbare vliering van 1 meter hoog willen we een isolatiedeken uitrollen, omdat de warmte als het waait gewoon naar buiten vliegt. Ivm kosten is de buitenkant isoleren geen optiie. Nu dachten we eerst aan glaswol, maar ivm een baby wil ik liever kijken of er een wat veiliger product is ivm stof wat eraf komt bij het leggen.
Wie heeft er een idee voor veilig isolatiespul?

Vraag 2) Onze zinken dakgoot ziet er nog keurig uit, maar heeft op 2 plekjes gebarsten naden, dus waar het zink aan elkaar is gesoldeerd. Hoe kan ik dit zelf repareren? Een stukje duct tape lijkt me niet voldoende..
edit: de scheuren staan niet uit, en zitten niet in de goot, maar op het randje er boven.

Ben benieuwd..
 

Fiesiekus

  • #2
In principe kan je eerst een folie leggen en daarna het glaswol er over heen. Er komt dan geen vezels meer in de (slaap)ruimte. Het is inderdaad geen prettig goedje om mee te werken, maar ik dacht dat het geen gezondheidsrisico's inhoudt. Ander (prettiger) spul is steenwol of harde PUR-platen.

DAt zink kan je laten solderen; op dit forum is ook eens de toepassing van 1 of andere tape met een zelfklevende laag ter sprake geweest. Gebruik daarvoor eens de zoekfunctie met de termen "goot"en "lekkage" :wink: .

Suc6
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Wanneer de "scheuren" in het randje zitten hoeft er normaal gesproken niets aan te gebeuren, als het erg is moet het randje opnieuw gesoldeerd worden, op een andere manier repareren heeft weinig zin.
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #4
Als isolatie kunt u ook kiezen voor Vlasdekens of Schapenwol .

Zeker schapenwol geeft geen irritatie.
 

Pepjo

  • #5
Er bestaan ook ekologische isolatie-platen, gemaakt van houtpulp. Het voordeel hiervan is dat ze vocht opnemen en weer afstaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3
4

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu