Inbouwresevoir in of achter een wand mogelijk?

Jeroen68

  • #1
Ik ben een toilet aan het maken. Zelfs de muren moeten nog gemaakt worden. De achterwand waar het toilet aan komt te hangen is de schijdingswand tussen toiletruimte en kelderkast. Die wand wordt 90cm breed. Met aan de ene kant gemetselde klinkers, aan de andere kant een nog te maken Ytong wand.

Vraag is of ik een invouwresevoir IN de muur kan krijgen. De achterkant mag evt een beetje uitsteken. Lieftst zou ik die muur van 10cm Ytong maken. Maar weet niet of dat sterk genoeg is. Houtskelet zou ook kunnen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Dat is wel mogelijk.
 

Jeroen68

  • #3
Dank je. Er wordt gesproken over inmetselen, maar dat lijkt meer in beton storten. Met daarbij de opmerking om voor details de leverancier te vragen.

Omdat de wand van Ytong wordt en niet hout (ivm mogelijk vochtige kelder aan de achterkant zit ik te denken aan een alternatieve oplossing om de wand niet te belasten. En dat is door een pot op de vloer te zetten en alleen een reservoir in de muur. Dan heb je niet de belasting van de hangende pot. Zijn daar goedkope mogelijkheden voor?
 

Millew

  • #4
Een staande pot en een inbouwreservoir? Dan kan je net zo goed de tweede wand weglaten en een traditioneel toilet+stortbak toepassen.
Naar mijn mening is dat nog de beste oplossing. Je kan overal makkelijk bij als er eens een lekkage o.i.d. is.

Inbouwen in een cellenbeton wand van 10 cm dik moet wel kunnen. Het inbouwelement staat zelf op de vloer en je kan het ook nog vastmaken aan de gemetselde wand. Dit moet wel met een speciaal type inbouwsysteem, die je nooit ziet staan bij een bouwmarkt.

Maar je kan ook een gewoon inbouwsysteem toepassen en metalstud gebruiken i.p.v. hout.
Overigens zie ik het probleem met hout niet zo. Tussen kelder en toilet zit immers nog een gemetselde muur.
Dank je. Er wordt gesproken over inmetselen, maar dat lijkt meer in beton storten.
Dan moet je de technische documentatie toch nog eens iets beter doornemen.
 

Xr8

  • #5
Er zijn ook reservoirs speciaal voor deze toepassing. Degene welke ik zo uit mijn hoofd weet is de Geberit Kombifix. Of andere merken dit ook hebben weet ik niet. Tegenwoordig kom je veel zelfdragende frames tegen.

Succes.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Als je gewoon even het schema gelezen had stond daat de sanblok die speciaal is voor in de muur weg te metselen of met yongblok


Succes
 

Jeroen68

  • #7
Dat is inderdaad het inbouwelement dat ik zocht. Wel duur zie ik.... Ga toch voor de klassieke toiletpot op de grond.

Hartelijk dank voor het meedenken.
 

Jeroen68

  • #8
Hier ben ik nu:

De staande buis zijn losse delen met tijdelijke stankafdichting.

Ik moet het laatste stukje 110 pvc lijmen. En dat is na de bocht omhoog voor het toilet. De toilet komt op de grond en ik heb het manchet nog niet gekocht. Nu is mijn vraag:

Komt een manchet IN een 110mm buis, of in de mof van een 110mm buis? Het eerste zou makkelijk zijn, het tweede een beetje mikken.

Hartelijk dank.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #9
In de buis.
 

Jeroen68

  • #10
Dank je! Ik ga het nu zo maken dan.
 

Jeroen68

  • #11


De twee pvc pijpen staan op exact de juiste plek. Gaat er iets mis als ik hier beton op stort en vloerverwarming inleg? Snap niet waarom je eigenlijk ook hier weer die 1cm schuimband om moet doen.

Ben gefrusteerd dat ik mijn rol van die band echt nergens kan vinden. Badkamer was al weer drie jaar geleden. Dus als het zonder kan ben ik blij.
 

Millew

  • #12
Die band is om de vloer los te houden van de muur i.v.m. uitzetten van de vloer bij verwarmen maar ook om beweging van de vloer t.o.v. de muur door het doorbuigen van de houten balken toe te staan.

Bovendien is die band ook wel handig om de kier tussen muur en zwaluwstaartplaten af te dichten tijdens het storten van beton. Want ook de platen moeten iets van de muur worden vrij gehouden.

Dus toch nog maar even zoeken of nieuw kopen.
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #13
Ga toch voor de klassieke toiletpot opde grond. Let dan welop dat u niet doorde verwarming heen boor bij het vastzetten vande pot.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu