Lekkage na heftige regenbuien

FrankHB

  • #1
Na de heftige regenbuien afgelopen week heb ik vochtplekken aan het plafond van de uitbouw. Vandaag eens op het dak gekeken en zie dat er een open kier zit in de voeg boven de loodslab. Ik vermoed dat dit de oorzaak is van de lekkage. Zie bijgevoegde foto.

Hoe kan ik het beste de voeg herstellen? Kan dit met een kit en zo ja welke kit?

 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zelf zou ik het weer voegen.
Veel belangrijker of het lood goed is geplaatst. Ik neem aan dat de uitbouw er later tegenaan is gezet en het lood niet tot op het binnenblad is aangebracht.
Meestal wordt het lood met een krul of opstaande kant in de voeg gestoken. Hiermee voorkom je iets dat het water via het lood naar binnen kan lopen.
Loopt het water via de voegen naar de binnenzijde van het buitenblad kan alleen de methode links dit probleem voorkomen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Als het lood later is aangebracht dan de voegen eruit kappen en het lood verwijderen, breng nieuw lood aan of een loodvervanger, deze moeten omgezet worden aan het einde zoals de tekening van Wgb weergeeft.
De voegen moeten minimaal 3 cm diep zijn, eventueel wat verder uitslijpen met een haakse slijper met diamantblad.
Geen kit gebruiken, gewoon opnieuw voegen is het beste.
 

FrankHB

  • #4
Bovenstaande reacties teruglezend lijkt opnieuw voegen de beste remedie. Welk voegmiddel kan ik dan het beste gebruiken?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Gewone voegspecie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu