Raad gevraagd - toilet liep niet weg

De concierge

  • #1
Hallo,

Wij wonen sinds 3 jaar in een nieuw huis. Nu hebben we elk jaar nog de riolering laten doorspuiten.

De aansluiting onder het huis is als volgt. gezien vanf de voordeur naar het hoofdriool wat achter onze tuin onder de straat ligt.

het begint bij de voordeur met 3 meter afvoerbuis met een spoelpunt aan het begin, na ongeveer 3 meter komt daar het toilet van de begane grond via een t-stuk bij op samen met het fonteintje. weer 3 meter daarna komt de standleiding die voor de ontluchting zorgt erbij en de afvoer van de boven etage( toilet en douche van de badkamer) erbij. En weer 1 meter later de afvoer van de keuken en dan loopt het ongeveer 20 meter verder voor het op het gemeente riool aansluit.

vorig jaar de boel verstopt en "gegorgel"als de wasbak in de keuken en badkamer leegstromen. Gevalletje ontluchting volgens de specialisten. Ontluchtings dop onder de vloer gemonteerd en op de afvoer van de badkamer wasbak en de keuken wasbak. Probleem gorgelen was weg. Tevens de afvoer weer doorgespoeld. volgens mij een lapmiddel die ontluchtingspotten, ik denk dat er iets de standleiding heeft dichtgepropt onder de vloer.

vandaag liep het tolilet beneden niet weg. De wasbak in de keuken liep wel en de badkamer functioneerde ook goed. Mijn idee was dat het stuk pijp wat dus nutteloos van het toilet benden naar de voordeur loopt vol zat met papier en de andere prut. en ja hoor dop eraf en de pijp stond vol. Weer doorspoelen dus.

wat is in deze zaak wijsheid?

Het stuk loze buis vanaf het toilet naar de voordeur eraf zodat het toilet beneden zeg maar het begin punt wordt van de hele handel?

Wat betrefd het beluchtingsprobleem. De leiding op zlder doorzagen en er iets in laten zakken om te kijken of hij daadwerkelijk dichtzit?

groetjes,

Jan
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Maak eens wat foto`s en evt een tekening hoe het precies zit


Heb je ook al camera inspectie uit laten voeren van je riool, zo kan je ook zien waar evt een probleem zit
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ligt dat loze stuk riool wel goed op afschot. Het T stuk zou je ook kunnen vervangen door een Y stuk.
Dat je riool bij de voordeur begint lijkt mij niet onhandig. Zou ik niet ontkoppelen.
Je kan niet bij het eind van de onluchting komen. Even de neus er boven desnoods eerst wat warmwater door het riool en je weet genoeg. :P
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu