Foutcode E50 bij AEG wasdroger 57808

Pch

  • #21
Dat klinkt me als iets dat ik niet zelf kan/ga doen.
Wel vreemd dat zoiets binnen 3 jaar verslijt, of niet?
Ik zou bijna aan de garantie gaan denken, zal standaard wel 1 jaartje zijn maar is het niet bij wet geregeld dat iets het minimaal 3 jaar moet doen?
Ik weet dat ik dan bij de leverancier moet zijn en niet AEG, maar destijds via internet gekocht en ik weet niet meer bij welke....

Gr. Paul.
 

Martien 59

  • #22
Bij aeg hebben ze coulange regeling mag voor de jaren maar een bepaald bedrag zijn ongeacht de onkosten bij normaal gebruik
staat een bepaald bedrag voor al werken ze er een hele dag aan plus onderdelen bel aeg klanten belangen
 

PDR

  • #23
Hallo Paul, een hele reeks aan berichtjes. Ik heb hetzelfde probleem met een AEG wasdroger van 3,5 jaar oud. Ben benieuwd of het bij jou nu na zoveel tijd opgelost is. Ook ik heb E54 foutcode als de trommel niet ronddraaid (aan het begin of in de laatste 9 minuten). Heb je het zelf kunnen oplossen (en zo ja hoe) of heb je deskundige hulp ingeschakeld?
Alvast dank voor je reactie.
PDR
 

Pch

  • #24
Nee nog niet opgelost jammer genoeg.
En ik ben eerlijk gezegd via dit forum ook niet echt veel verder geholpen, vind jij wel?
De ene zegt versleten glijband maar hoe ik die dan vervang en/of een schema van het te vervangen onderdeel kan ik niet vinden.
De E54 schijnt anders ook een motorrelais defect te betekenen, maar waar dat onderdeel zit en hoe ik dat kan vervangen weet ik ook niet.
Al met al best een k*t machine zo'n AEG vind ik.
Eerst ook al een defect gehad aan onze wasmachine van AEG: was iets met het zeepbakje en ratelen van tandwielen. Dat heb ik toen kunnen repareren...
Was wat anders gewend van AEG, mijn ouders hadden er eentje van 40 (!) jaar oud!!!
Die hebben nu een Miele gekocht, zal vast niet voor niets zijn omdat AEG vandaag de dag rommel maakt...

Gr. Paul.
 

Pch

  • #25
Iemand anders nog tips en/of een montagehandleiding?
Hij doet het nl. nog (steeds) niet...

Gr. Paul.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #26
Martien 59 schreef:
De glijband en de steunlagers zitten aan de voorkant als je in de trommel voelt in de rand daar zitten ze je moet de trommel wel er uit halen de zijkanten er af de boven kant als je dan de trommel met de hand een beetje naar achterduwt zie je ze al zitten maar hij moet uitelkaar om ze te vernieuwen
kan namelijk zijn dat het aan gaat lopen als het heet wordt
Bij aeg hebben ze coulange regeling mag voor de jaren maar een bepaald bedrag zijn ongeacht de onkosten bij normaal gebruik
staat een bepaald bedrag voor al werken ze er een hele dag aan plus onderdelen bel aeg klanten belangen
Als u er met de beschrijving van Martien 59 niet uit komt is misschien beter Aeg in te schakelen.
 

SERVICE72

  • #27
Pch schreef:
Nee nog niet opgelost jammer genoeg.
En ik ben eerlijk gezegd via dit forum ook niet echt veel verder geholpen, vind jij wel?
De ene zegt versleten glijband maar hoe ik die dan vervang en/of een schema van het te vervangen onderdeel kan ik niet vinden.
De E54 schijnt anders ook een motorrelais defect te betekenen, maar waar dat onderdeel zit en hoe ik dat kan vervangen weet ik ook niet.
.
Das fraai zeg. Ze hebben je diverse oplossingen gegeven en die mensen worden zo bedankt ?. Dit is een echte opsteker voor de mensen die hier vrijwillig en zonder kosten oplossingen aandragen. Want je krijgt het wel mooi voor niets terwijl je nomaliter moet betalen voor een reparatie waar je heel duidelijk geen kaas van gegeten hebt.
 

Pch

  • #28
Helemaal niet fraai: ik krijg 2 verschillende oplossingen waarbij ik in het ene geval zonder gebruiksaanwijzing zowat de hele wasdroger uitelkaar moet halen. Noem je dat een oplossing als er nog geen eens 100% zekerheid is of dat het euvel wel is?
En kijk nou eens terug naar de reacties en de tijdspanne, er zijn topics waar e.e.a sneller beantwoord wordt en er meer reacties zijn, dat was best wel frustrerend kan ik je vertellen.
E.e.a. moet wel in het licht gezien worden dat ik er uiteraard mijn boosheid in heb verwerkt (ook nu nog) dat zon dure jonge machine zo snel klachten vertoond en in het licht dat dit met mijn wasmachine niet veel eerder ook is gebeurd (kapot) van hetzelfde merk.
Dus ja, ik ben wel een beetje schuldig aan ongeduld/boosheid maar je moet niet denken dat ik 100% goed ben geholpen en de oplossing me op een presenteerblaatje is gegeven, want dat is het niet.
C'est ca.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #29
De antwoorden zijn vaak afhankelijk van de bekendheid met het merk machine en de aard van de storing, niet iedereen kent alle merken.
Ik kan me uw boosheid over de machine wel voorstellen maar daar kunnen de beantwoorders niets aan doen.

Zand erover en back to topic.
 

Martien 59

  • #30
Pch je kan beter aeg bellen als je er helemaal geen verstand van hebt
die hebben hem zo gemaakt we hebben duidelijk beschreven hoe je hem uit elkaar moet halen als dat niet te veel hou je dan bij boterhammen smeren dat lukt miss wel
houdoe
 

PDR

  • #31
Hallo Paul (PCH).
Eergisteren is er bij mij een monteur langs gekomen van Electrolux (AEG). Ik had afgesproken dat er voor 25 euro een onderzoek/advies zou plaatsvinden. Er zou dan aangegeven kunnen worden hoeveel de reparatie zou gaan kosten. Volgens monteur kan E54 aan een aantal zaken liggen; 1 relais valt af, dan zou hij het helemaal niet meer moeten doen; 2 de motor, volgens de monteur had hij al heel wat gelopen (mi onzin, hij heeft hem niet uitgelezen, hij geeft aan dat 3/4 draaien pw het gemiddelde is, wij doen er 6/7 pw. 3a4 is volgens mij in een Nl gezin nooit het gemiddelde en dan nog, 3,5 jaar en dan versleten mag met deze aantallen mi niet). Een nieuwe motor kost 120 euro maar wordt meestal gelijktijdig met de printplaat (nakedboard 143 euro) vervangen. Ook de printplaat zelf kan kapot zijn. Hij raadt aan om nooit de motor en printplaat te vervangen bij een apparaat van 3,5 jaar. Dan kan je beter een nieuw toestel kopen. 3 Ook de condensator kan op zijn. Omdat deze maar 11 euro kost heb ik die laten vervangen. Volgens de monteur krijgt de motor daardoor weer wat extra power en het moet gezegd, tot nu toe werkt hij weer naar behoren. Misschien voor jou ook te proberen. Deze condensator zit in mijn toestel aan de rechterzijde (gezien vanaf voorzijde) vlak bij de motor. Het is een ronde cilinder met daaraan een paar stekkertjes/snoertjes. De stekkertjes moeten eraf en daarna kan hij met een schrovendraaier uit de "fitting" gewipt worden. Had ik achteraf zelf ook makkelijk kunnen doen. Nu heb ik het hem, mede omdat ik niet wist waar hij zat en hoe lastig was om hem te vervangen, laten doen. Achteraf niet handig want nu was ik naast een kwartiertje arbeidsloon (had ik ingecalculeerd) ook gelijk voorrijdkosten kwijt (43 euro excl btw). Dus alleen een prijsopgave maken kost 25 euro, dan rekenen ze geen voorrijdkosten, maar als tijdens hetzelfde bezoek er gelijk wat gedaan wordt dan worden er voorrijdkosten in rekening gebracht. De term glijband was hem niet bekend;veranderde hij in spanband, dat is de band die de motor met de trommel verbind. Die was bij mijn machine nog prima.
Hopenlijk heb jij er nog met deze tip ook nog iets aan.
Succes
Paul (PDR)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu