Ontregeld electrisch rolluik -verloopt

Klusboy

  • #1
Hoi,

Een tweetal jaar geleden heb ik een van mijn rolluiken omgebouwd van handmatig naar electrisch middels een buismotor. (Becker)
Dit heeft goed gefunctioneerd.
Nu verloopt het rolluik zich steeds. Ik heb het pantser losgemaakt en conform een eerder forum advies weer proberen in de goede stand te krijgen. Echter na een keer lopen weer ontregeld.

Daarna heb ik de kap geopend en de motor al een aantal keren bijgesteld (via de vijzels) maar na een keer omhoog of omlaag is ie weer verlopen.

Is er iets stuk in de motor of doe ik iets fout. Wie helpt?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Ik ben bang dat je instelschroef defect is.
 

Klusboy

  • #3
Kan ik dat ergens aan zien en eventueel repareren?
 

Kluske

  • #4
Hallo klusboy, ik heb je probleem gelezen,kijk eens naar de motor en de ring die vooraan in de buis zit deze moet met het draaien van de motor met de buis mee draaien. Let op deze ring wanneer deze niet goed mee loopt dan gebeurt hetgene waar jij mee zit het verlopen van de motor.
Deze ring stuurt namelijk in de motor de switsch schakelaar aan die voor een goeie afstelling in de juiste draai richting geeft.
Indien deze zo gezegd slipt en zo nu en dan stil staat schroef hem dan niet vast deze ring is namelijk te dun hier voor maar lijm hem desnoods vast met een beetje montage kit.
 

Klusboy

  • #5
Kluske bedankt voor de tip.
Ik zal deze week de kap verwijderen e.e.a. nakijken, hopelijk is het dat. Ik zal naderhand het resultaat terugmelden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu