Langzaam leeglopend toilet

Toon54

  • #1
Heb recent een huis gekocht 70 jaren. Boven een douche/toilet en wastrafel. Onder toilet (hangend) fontein. Keuken en bijkeuken met daarin vaatwasser en wasmachine. Het volgende probleem. Bij gebruik wastafel en/of douche boven loopt water goed weg maar bij het weglopen hoor ik een borrelend geluid. Geen verstopping. Keuken en bijkeuken geen probleem. Bij toilet onder wel problemen. Bij doortrekken hoor ik een borrelend geluid in fontein.Deze loopt goed door maar zie ik het water in toilet iets en wat omhoog komen. Toilet loopt niet goed door. Water loopt langzaam weg en dat bijna de gehele pot leeg en dan komt het water weer iets en wat omhoog.

Wat zeggen onze geleerden hiervan???

UPDATE: heb sifin van fontein losgedraaid. Nu loopt wc goed door. Bij spoelen geheel naar de bodem en dan iets weer omhoog laten we zeggen normale waterstand. Hoor veel geluid uit het sifon komen maar denk dat dit de waterverplaatsing is??
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Het lijkt er wel op dat er geen ontspanning(beluchting) is zodat het water weg kan lopen.

Nu had je sifon los gedraai en nu krijgt de afvoer lucht om goed weg te lopen.

Ook kan het wezen dat er iets met je riolering aan de hand is dat deze tegen loopt en dat daar door de beluchting is af gesloten

Maak evt een tekening hoe de leiding verloopt
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu