Alarm installatie laat telefoon meerinkelen...

Lutz

  • #1
Ik heb een alarm installatie die via een vorrangrelais aangesloten is op de telefoonlijn. Bij iedere keer bellen wordt mijn fritzbox (werkt ook als analoge telefooncentrale) van de telefoonlijn afgekoppeld. Het resultaat is dat de fritzbox ieder telefoon een keer gezellig laat rinkelen. Door het loskoppelen produceert dus de fritzbox zelf haar "belspanning".

Hoe kan ik dat het beste voorkomen? Ik zou graag de fritzbox als telefooncentrale willen houden.

Ik heb al getest dat gewoone telefoons in plaats van de fritzbox stil blijven.

Bedankt voor het meedenken!
 

Kaajee

  • #2

Ronald42

  • #3
In ieder gaval zorgen dat u de nieuwste firmware van de fritzbox installeerd.
 

Lutz

  • #4
Het is een bekend phenomeen dat de Fritzbox last heeft van "ghost calls". Een klassiek toestel met draaischuif en bel reageert op de verhoogde spanning met rinkelen. Een modern toestel meet de frequentie van het belsignaal en gaat dan tot rinkelen over, heb ik mij laten vertellen. De fritzbox doet het anders. Ze kijken of de spanning aan de ingang gaat veranderen en detecteren dat als oproepsignaal. Misschien dat ook het relais niet ziver aan en afvalt. (In het Duits heet dat "kontakt prellen", maar de vertaling ken ik niet). Gezien dat het relais in feite tussen twee "toestellen" moet omschakelen weet ik niet hoe ik het moet ontstoren.


Een oplossing is de Fritzbox slechts als modem en router te gebruiken en niet meer als telefoon centrale. Een DECT basisstation en een tweede handset met oplader zouden het kunnen vervangen.

Ik had al contact met het klantenservice van de Fritzbox in Duitsland: eerst herkenden ze het probleem niet en dan kwamen ze tot de conclusie dat de fritzbox gestoord wordt. Een oplossing wisten ze ook niet.

In ieder geval bedankt voor het meedenken!
 

Lutz

  • #5
Ik heb het probleem als volgt kunnen oplossen: ik heb parallel aan de ingang van de Fritzbox een RC glied gehangen bestaande uit 100Ohm weerstand in serie met een condensator 0,1uF 400V wisselspanning.

Nu kan ik nog steeds bellen en gebeld worden, maar ik krijg een ghost calls meer.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #6
RD Glied is RC filter in het Nederlands.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu