Afvoer probleem!

Timoa777

  • #1



Beste klussers,

Wie kan mij helpen? Wij hebben nu een jaar een beluchting/ontluchtingsprobleem met onze afvoer!

Na het vullen van de spoelbak loopt ons water niet meer weg! Eerst dachten wij dat het aan onze mooie ikea sifon lag, deze is inmiddels vervangen, zie foto, maar het probleem blijft! Wanneer ik het dopje van de ontluchter/beluchter losdraai (zie foto 3) dan loopt het water als een speer weg, maar komt het uiteindelijk ook uit de ontluchter/beluchter zelf.. Eerst dacht ik dat de afvoer verstopt zat, maar dat blijkt niet het geval, het heeft puur met de lucht te maken...

Iemand een idee wat hier aan te doen? Ter extra info, na de afvoer op de foto te zien gaat het water nog door een buis van ongeveer 1,5mtr onder de keuken, daarna verdwijnt ie dr vloer in..
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Dit lijkt toch echt gewoon een (bijna) verstopping. Als het water zelfs via de beluchter omhoog komt.

Al een camera inspectie uitgevoerd?
 

Timoa777

  • #3
Dank voor je antwoord! Als de beluchter opengedraaid wordt loopt het water echt heel snel weg, alleen loopt de leiding dan zo vol dat de beluchter overloopt, leek mij in ieder geval... Het is zo raar dat het water amper wegloopt (en dan heb ik het nu over een hele volle spoelbak, tot rand gevuld) en wel heel snel als de beluchter opengedraaid wordt, waarbij er dan dus een beetje uit de beluchter komt uiteindelijk...

Camera inspectie hebben wij nog niet gedaan, misschien maar doen dan?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Is die 1,5m leiding onder de keuken kastje door loopt niet verzakt door plaatsen van je sifon.

Want als die tegen loopt dan wil het water ook niet weg.
 

Timoa777

  • #5
Nop, die heb ik gecheckt, die loopt nog netjes af!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Zit er een fatsoenlijke ontluchting op de standleiding ?
 

Timoa777

  • #7
Oeff, woon in een appartement, hoe ga ik daar achter komen??

Heb er voor ik m'n nieuwe keuken kreeg nooit last van gehad, douche en wastafel lopen wel prima door, zit dat ook daar niet op aangesloten?
 

Timoa777

  • #8
Nog even als toevoeging; als ik het dopje van de beluchter dicht heb dan loopt de afvoer eerst door, daarna loopt de spoelbak snel vol en dan loopt ie heeeel langzaam leeg... Als ik het dopje een stukje opendraai loopt de spoelbak niet heel snel, maar wel sneller leeg.. Draai ik het dopje er helemaal af dan loopt het water heel snel weg, komt een klein beetje uit de beluchter...

Het lijkt me niet dat het dopje losgedraaid erop moet zitten toch? Beluchter is nog wel schoon trouwens, zit er net op..
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Zo goed als zeker zit er een beginnende verstopping.
 

Timoa777

  • #10
Dank! Gaan we toch daar maar 's naar op zoek!

Even gewoon voor mijn info; hoe kan het dan wel dat als er lucht bijkomt/ontsnapt alles ineens wel weer snel doorloopt?? Iemand een idee hoe dat werkt?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #11
Met een pijpje zuigt je water op en je houd je duim boven op dan blijft water hangen, laat je duim los dan komt er lucht bij en loopt het water zo weg.

Kan het misschien ook zo wezen dat het beluchter van je sifon niet goed werkt wil soms wel bij nieuwe sifon.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #12


je ziet hier gezien vanuit staande leiding een bocht 50 45graden met spie eind omhoog staan en daar in is een een bocht 40 45 graden in gedrukt.

het kan ook zijn dat deze te ver door gedrukt is en gedeeltelijk afsluit.
 

Timoa777

  • #13
Dank voor je reactie! Kan die bocht nog wel even checken maar weet bijna zeker dat die netjes in elkaar zit en de leiding niet afsluit, daar is met het aanleggen speciaal op gelet weet ik nog :)
 

Timoa777

  • #14
Voor zover ik weet wordt het water ook niet geblokkeerd ergens, want op het moment dat ik het dopje van de beluchter losdraai loopt het water als een gek weg...

Heb hiervoor een ikea sifon gehad, liep het water ook amper weg, tenzij ik de slang iets uit de leiding trok en er lucht bij/weg kon, dan liep al het water ook ineens weg...
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #15
Normaal komt het lucht ook door het riool, en niet uit de beluchter. Als er een beginnende verstopping is blokkeerd het water de aanvoer van lucht.
Ik heb hier zelf een afvoer gehad zonder lucht liep het niet door, gaf je een beetje lucht dan zoog het gewoon weg, doorgang was over 1.5m niet groter dan een potlood.
 

Timoa777

  • #16
Hmm daar was ik al bang voor, ga maar is op zoek naar iemand die kan ontstoppen, want neem aan dat die troep van HG ook niet werkt?

Dank allen!!
 

Klusser69

  • #17
Zit er misschien ook een vaatwasser bij aangesloten?
Dan kan vetslag aan de wanden van de pijp het probleem zijn. (vooral bij knietjes of andere sokverbindingen kan een kluitje haar oid veel vet "opvangen" en een verstopping opbouwen.

ik heb bij mn zus , die twee keer een "ontstopper" had laten komen met zo'n zuigperspomp wat niet echt hielp overigens, met een hogedruk(karcher) met een reinigingsnozzle slang (2,5m)(zo'n kop die in een parapluvorm naar achter spuit) en aangesloten aan de kraan (warm en koud) de afvoer door geragt en toen liep de boel weer netjes door. (nadat ik de warmwater op volstand had gezet. (lost op/maakt vloeibaar vet )
En veel water laten lopen om het zoveel mogelijk te verdunnen ander klontert het verderop weer samen als het afkoelt.

(Vaatwassers in appartementen hebben vaak een lange 50mm buis (keuken)horizontaal richting de standleiding als afvoer. En eerst afspoelen met warmwater helpt niet of is zelfs erger!(zelfde afvoer ;-) )
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #18
Kijk zo ziet een afvoer 50mm na een tijdje uit daar helpt geen onstoppingsmiddel meer.


 

Klusser69

  • #19
@Henk253:
Heb jij een goed advies om de standleiding (40mm arch!)van een wasmachine schoon te houden?

Die moderne wasmiddelen (er word vaak veel te veel in gegooid) zijn vervuilend voor de wasmachine en ik verwacht dus ook voor de afvoer.

Nu is het elke maand een schoonmaak heetste stand was (leeg) draaien om de boel een beetje door te spoelen maar ik vrees dat dat voor de standleiding onvoldoende is.
Hij gaat van zolder vertikaal naar beneden beganegrond dus in theorie kan er niks blijven plakken tijden de "vrije val"

(geen post kaping maar je advies is voor de TS misschien ook interresant.)
 

Timoa777

  • #20
Inmiddels heb ik ook een update; de leiding zelf is niet verstopt, het is puur een ontluchtingsprobleem! Als ik de beluchter opendraai voel ik de lucht eruit stromen en loopt het water supersnel weg.. Wat ik hier aan moet doen is nog steeds onbekend, als iemand het gouden idee heeft hoor ik dat graag!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu