Welke keuze voor wand en plafond?

Klusbarry

  • #1
Binnenkort ga ik op mijn zolder een kinderkamer timmeren. Ik twijfel alleen nog over de juiste keuze voor een wand en plafond. Ik had gekeken naar Agnes One Step platen. Die zijn geheel afgewerkt en kunnen blind gemonteerd worden, geen extra werk. Het is er tegen schroeven en klaar (lijkt me). Maar dan is er ook nog gips. Gipsplaten zijn ruim de helft goedkoper maar moeten nog nabewerkt worden. Daar komt dus nog schilderwerk aan te pas en de schroefgaten moeten geplamuurd worden.
Daarnaast had ik eerder ook MDF als optie gezien de kosten maar ook die moeten nog afgewerkt worden.

Wat is volgens jullie hier in de beste keuze? Er moet dus een wand + plafond in komen. Dat zou evt ook nog in een combinatie van beiden matrialen kunnen.
Totale oppervlakte bedraagt ongeveer 20m2
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Persoonlijk zou ik voor gipsplaten kiezen. Dan kun je zelf de afwerking van de wanden bepalen: Glad gestuct, behang etc. Met kant-en-klaar panelen zit je vast aan de oppervlakte structuur.
 

Klusbarry

  • #3
Oke helder. Hoe zit het met de stevigheid in beiden materialen? Er gaat geheid van alles tegen aan gegooid en gestoten worden. Zt er nog een beduidend verschil in?
(Ik zit alleen ook nog met de factor tijd te kijken. Het moet binnen een maand helemaal klaar zijn (incl vloer, schilderwerk etc) en werk tussendoor 6 dagen per week. Maar het feit dat die kant en klare dubbel zo duur zijn blijft ook meespelen.)
 

Densch

  • #4
Tel het eens apart uit wat de onkosten zouden zijn met gips.
Denk hierbij aan de aanschaf van gipsplaatschroeven, bijbehorend bitje, eventueel gaasband bij AK platen, vulmiddel voor de schroefgaten en stroken bij AK platen, 2x sausen, rollers, blokkwasten, kit om het naadje af te kitten bij RD platen, ect.

Of Agnes One Step, dit is wel in een keer klaar.
 

Klusbarry

  • #5
Bedankt. Dan ga ik toch voor de Agnes one step platen.
Overigens, denk dat je die schroeven wel kan wegstrepen omdat je die voor de AOS ook nodig hebt.
 

Densch

  • #6
Dat klopt. Ik wou er eigenlijk allen maar mee aangeven dat lang niet altijd een goedkopere materiaalkeuze tot een voordeliger geheel komt.
In sommige gevallen wanneer je compleet afhankelijk bent van ingehuurde vaklieden is het helemaal aantrekkelijk om goed af te wegen welk materiaal je wilt gebruiken.
Maar zo te zien is mijn punt duidelijk :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu