Vullen gat slotplaat in houten kozijn ivm rammelen deur

Leandra1975

  • #1
Ik heb een woning met allemaal houten kozijnen en houten deuren. Alles past perfect, enkel de holte bij de slotplaat van bijna elke kozijn is teveel uitgevreest. Hierdoor rammelen de deuren als er ramen/roosters openstaan.

Nu heb ik geprobeerd de holte op te vullen met een stukje papier zodat ik de deuren met meer kracht in het slot moet trekken, echter dat ziet er niet zo fraai uit en `t werkt ook niet helemaal super. Ook heb ik geprobeerd aan de binnenkant om behulp van doorzichtige ronde deurstoppers van ca 7mm de gaten op te vullen om het rammelen tegen te gaan, maar ook met weinig succes. Zowel de rondjes als de papiertjes vallen eruit na enige tijd.

Ik zit nu te denken om de holte in het kozijn achter de slotplaat dan maar op te vullen m.b.v. een 2 komponenten lichtgewicht houtreparatiemassa. Ik kan desnoods dan met een kleine mal de juiste inkeping maken zodat de deur (althans het slot) wel goed op zijn plaats valt.

Iemand ervaring hiermee of dit gaat werken, of andere tips wellicht?

Alvast dank!
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Wat je zou kunnen doen:
a) de sluitplaat verzetten.
b) een sluitkom monteren met een passende sluitplaat, hiervoor moet er een grotere opening gemaakt worden in het kozijn.
c) sluitplaat verwijderen, de gaten opvullen met 2-componenten hout vuller en daarna een nieuw gat maken)
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
D) Tochtband plaatsen (evt. klein stukje) tegen het rammelen.
 

StefanD

  • #4
De tip van IJkenhout gebruik ik ook al jaren. Alleen gebruik ik geen tochband, maar een vilten glijdopje dat je normaal onder meubels gebruikt. Boven en onder op de deur of in het kozijn zo'n viltje en de deur rammelt niet meer. (En maakt ook nog minder lawaai bij het dichtdoen)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu