Wateroverlast tuin/schuur

Zeeuws meisje

  • #1
Wij hebben in onze tuin een vrijstaande, enkelsteens schuur staan. In de schuur hebben we vreselijk veel last van optrekkend vocht. De vloer is eigenlijk continue nat. Omdat in de schuur o.a. onze wasmachine staat (op een pallet)probeer ik al enige tijd dit probleem op te lossen.

Nu viel het mij vandaag (na alle dooi) op dat er heel veel water langs de lange kant van de schuur blijft staan en dat de muur daar zelfs aan de onderzijde ook behoorlijk nat is (zie foto).



Achter de poort is een afvoerput. Ik vraag mij nu af hoe ik dit probleem kan oplossen. Drainagepijp leggen naar de put toe?

In de schuur heb ik de vloer al behandeld met voorstrijk voor een zuigende ondergrond en daarna met cementverf (die er overigens nu, na 2 jaar, bijna helemaal weer afgebladderd is). De buitenmuur heb ik voor de winter geïmpregneerd.

Naast de drainage vraag, vraag ik mij ook af wat ik eventueel op de vloer zou kunnen smeren om het vocht buiten de deur te houden. Is Sikagard of Kysol een oplossing of zou het gewoon met een garagevloercoating van de bouwmarkt kunnen?

De schuur is verwarmd en het dak geïsoleerd. Ventilatie is ook goed, er zijn zowel boven als onder een stootvoegen open.

Ik ben benieuwd naar jullie tips/reacties!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Zolang het terras richting de schuur afloopt zult u dit probleem houden, de klinkers zouden tegen de muur wat hoger moeten liggen dan nu het geval is.
De klinkers tegen de muur wat hoger leggen zodat het water in het midden van het poortje wegloopt kan een oplossing zijn.
Als de klinkers opnieuw gelegd worden zou ik een stuk dik plastic ingraven tegen de muur van de schuur om de muur droog te houden.

Is de muur ook onder het niveau van de klinkers geïmpregneerd ?
 

Zeeuws meisje

  • #3
De muur is niet onder het niveau van de klinkers geïmpregneerd. Dat is inderdaad wel een mogelijkheid. Helaas loopt de tuin ook schuin af richting de voorzijde van de schuur, ik zou dan de halve tuin op moeten graven. Ik ben bang dat als ik de klinkers aan de voorzijde hoger leg (met of zonder zeil), dat dan het water daar evengoed blijft staan. Het kan dan niet naar links of rechts weg.
 

Henk E

  • #4
Wat Jan al zei, bestrating aanpassen zodat het water zo snel mogelijk bij het schuurtje weg loopt
maar als dit moeilijk wordt zoals je aangeeft is het misschien mogelijk om ergens een put te maken en die op de riolering aansluiten
zal deze week wel niks worden i.v.m. de vorst die nog dik in de grond zit.
 

Zeeuws meisje

  • #5
Je hebt gelijk, deze week word het niets. Ik zal in ieder geval, zodra het mogelijk is, de bestrating er voor een deel uithalen.

Is er iemand die ervaring heeft met het aanleggen van drainage buizen? Kunnen deze zo op een afvoerputje (hemelwater) aangesloten worden?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Met drainage komt toch nog al wat vuil mee. In de loop der jaren neemt ook de werking af. Putje vuilvang er in en dusdanig in elkaar zetten dat je het gemakkelijk door kan spuiten. Dus ruime bochten maken met twee keer 45 gr.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu