Buismotor rolluik

Klusvragen 12

  • #1
Hallo,
Vraag 1)De buismotor van het rolluik moet eruit. Deze zit aan de binnenkant op ongeveer 45 cm verankerd. Hoe haal ik de motor los ?
Vraag 2) De witte kleine ''moertjes'''' met geleidingsschroefdraad heb ik er af heb gehaald. Nu zag ik dat deze er op twee manieren weer op geschoven kan worden, omdat de uiteinden niet precies gelijk zijn. Aan de ene kant zit er een ''plat cirkeltje'' op. Hoe dien ik deze er straks weer op te schuiven.
Vraag 3)Ik zag dat de ijzeren buis, waar het rolluik omheen rolt, eigenlijk te kort was en er dus speling aan de uiteinden. Welliswaar kan ik het plastic inschuifstuk wat naar buiten schuiven om de speling op te vangen, maar is dit voldoende ? En is het voldoende om dit plastic inschuifstuk met popnagels vast te zetten aan de ijzeren buis die er om valt ?
Dank je.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
1) rolluik laten zakken zodat de as vrij komt, daarna de blindklinknagel of schroef verwijderen op ca 45cm, tevens de rolluik ophangveren tussen de 45cm en het einde er uit draaien (kanproblemen geven anders met het uitschuiven van de motor.
2)foto zou ik zeggen,
3)prop aan de niet motorzijde uitschuiven en vastzetten met parker of blindklinknagel
 

Klusvragen 12

  • #3
Ja, wat punt 1 betreft. Ik zie dat het achterste deel van de motor in/aan een achtvormig alu deel zit. Maar ik weet niet hoe het hier aan vast zit. Aan de buitenkant zie ik geen schroef. De motor komt er niet vanzelf uit.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #4
Dan zal de motor wat klem zitten in de as, dus wat meer kracht gebruiken
of met een zeer lange stok vanuit de andere kant tegen de motor duwen
 

Klusvragen 12

  • #5
Ja dat klopt. Ik trok er de motor uiteindelijk aan het verkeerde eind uit !
Voor nu kan ik even verder.
 

Zonweringen

  • #6
Popnagel lagerprop los lagerprop inschuiven (daarom is de buis wat korteranders kun je deze er niet uit halen) Buis eruithalen moter uit de buis trekken (mischien meenemer met popangel vast dan deze eerst los boren)

Als de je met witte de afstelknoppen edokt denk ik dat jen probleem hebt als je deze verwijderd hebt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu