Bosch Vaatwasser pompt alleen water bij Voorspoelprgramma

Yensen

  • #1
Hallo,

Mijn Bosch Vaatwasser pompt alleen water als ik het voorspoelprogramma gebruik.
Je kunt binnen 2 minuten wisselen van programma. Dus ik zet eerst het voorspoelprogramma aan en als de vaatwasser water begint te pompen dan zet ik hem op het automatische programma. De vaatwasser doet het dan ook gewoon goed. Het is niet de manier natuurlijk, dus heeft iemand een oplossing. :D

Het gaat om de BOSCH SGS84A02/EU 35 FD8206.

Alvast bedankt!
 

HarryO

  • #2
Is er een (fout)code op het display of knipperen er andere lampjes dan normaal ?
 

Yensen

  • #3
Nee, er knippert niks, ook geen foutcode.

Ter info
Als ik het normale programma draai, begint die eerst met het afpompen van water. Dan hoor je een paar klikjes, maar water pompen doet die dan niet. De tijdsduur van het programma op het scherm loopt wel af.
 

Yensen

  • #4
Ik ben zelf even gaan klussen. Ik heb het labyrint eraf gehaald. Zoals bij velen was het ook bij mij linksboven ZWART van de viezigheid, en onder bij de rode vlotter was het ook niet echt prettig. Deze staan op dit moment te weken in bleek (verdund met water).

Voorafgaand heb ik de vaatwasser het water leeg laten pompen, maar bijna het volledige labyrint stond vol toen ik begon met klussen. Hebben jullie nu aanknopingspunten om mijn probleem op te lossen? Of zal mijn schoonmaakactie wonderen doen??

Alvast bedankt!
 

Mbroeren

  • #5
Het labyrint staat vrijwel altijd vol, tenzij de machine net water heeft genomen. Het labyrint wordt namelijk meteen weer 'bijgevuld' als deze leeggelopen is (laat de machine maar eens draaien met de zijkant eraf en je ziet precies wat er gebeurt. Als dat rode vlottertje vies is, zal hij te vroeg het labyrint legen naar de machine toe en dat veroorzaakt vaak problemen). Ik denk dat je schoonmaakactie inderdaad goed is en nodig was, al vraag ik me af of het probleem daarmee opgelost is (zou ook elektronisch van aard kunnen zijn).
 

Yensen

  • #6
Waar vind ik de besturingsprint in de vaatwasser? Ik kan dat helaas niet vinden op het forum. Misschien dat er iets los zit?
 

Mbroeren

  • #8
Heb je al een oplossing gevonden? Mogelijk help je daarmee anderen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu