Siemens vaatwasser een kloppend geluid

Wgeven

  • #1
Hallo onze vaatwasser maakt tijdens het water vullen een kloppend geluid
Uit verschillende forums blijkt vuil in de toevoer de oorzaak te zijn.
Ik heb de zijkant geopend en inderdaad is op twee punten vuil te zien ,linksboven in het reservoir (labyrint) en rechts onder bij vlotter .
Nu is mijn idee om de vul slang vol te gieten met ontkalker en water en dan vevolgens er voor zorgen dat dit mengsel van ontkalker en water in het reservoir loopt .
Als ontkalker wil ik HG ontkalker gebruiken.
Enige tijd laten in werken en klaar is kees.
Tenzij ik het helemaal verkeerd heb ,wat is jullie mening omtrent dit idee
 

Bart100

  • #2
Zo simpel zal het niet zijn vrees ik, de tijd dat je zit te wachten tot de ontkalker zijn werk doet heb je al lang de drukkamer en de buis uitgekuist. Het is trouwens geen kalk in de drukkamer maar vet en ik vrees dat ontkalker diet niet zal kunnen losweken. Bij ons zouden ze zeggen dat die methode met gebruik van ontkalker een truk is van "luie charel". Conclusie, reinigen zoals beschreven op het forum.
 

Wgeven

  • #3
In dit geval luie willem , dank voor jou reactie.
Mijn vraag is ,waar komt het vet vandaan , word het water meerdere keren gebruikt?
Het is meer de angst om aan deze klus te beginnen , een aantal dagen zal ons machientje wel uit rolatie zijn en ik heb een hekel aan afwassen
 

Bart100

  • #4
De drukkamer en de buis staan in verbinding met de kuip zoals een communicerend vat en op deze plaats is het water het koudste waar het vet zich makkelijker zal vastzetten. Hier komt ook geen circulatie reinigingsprodukt.
 

Patrick verhoeven

  • #5
Ik heb hetzelfde probleem voorgehed en mij zuster ook. Na mijn machine volledig gedemonteerd te hebben heb ik de oorzaak gevonden. Gelukkig voor u moet je dit niet meer helemaal doen. Het probleem is hetvolgende: Er zit een toevoerleiding voor het vullen van uw machine binnenin verstropt of gedeeltelijk verstropt, hierdoor loopt het zijreservoir dat ingebouwd zit in de machine telkens bijna over en gaat de aquastop in werking. Dan loopt er weer stilletjes water in uw machine en gaat de aquastop terug open, weer loopt dit reservoir over en de aquastop gaat weer in werking. Dit tot uw machine uiteindelijk volledig gevuld geraakt. Vandaar het kloppende geluid van de werking van de aquastop telkens opnieuw. Nu de oplossing: Open uw machine gewoon langs de deur vooraan, demonteer de onderste sproeikop. ( deze kan je er gewoon aftrekken), draai de vuilfilter eruit en neem dan de zeef onderaan weg. Misschien staat er nog wat water in het reservoir onder de zeef. Neem een schoteldoek en dop dit water weg zodat je wat aangenamer kan werken. Als je nu met je hand in dit reservoir voelt zul je ergens afhankelijk van het type een opening voelen waar je je vinger in kunt steken. Dit is de vulopening van het water. Het is deze die verstopt zit. Ik heb een elektriciteitskabel genomen en deze daar dan ingestoken. Ongeveer een 20 tal centimeter. Doe dit niet te wild, maar de leiding is wel gebogen, dus soms doet dit wel wat tegen. Ga een paar keer op en neer en monteer uw machine terug. Laat hem dan eens spoelen zonder was in de vaat. U zal zien dat het opgelost is. Is dit niet zo herhaal dan nog eens met de elektriciteiskabel, misschien moest je iets verder in de leiding zijn. Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu