Purschuim en stucwerk

Cormoran

  • #1
Ons huis wordt binnenkort opgeleverd. Aan de voorkant zit een groot kozijn met een raam van 240 x 220. Een prachtige blikvanger. Het kozijn is als het ware een box die uit de muur naar buiten komt (buitenzijde).

Nu heb ik de volgende vraag: Vlak langs het kozijn (binnenmuur / beton)
hebben ze alles vol gespoten met purschuim. Een ideale opvuller voor gaten en kieren. De stucadoor is inmiddels langs geweest en heeft alle muren geëgaliseerd. Na enkele dagen kwamen de eerste scheuren in het stucwerk. Het blijkt dat waar de pur zit, het stucwerk loslaat.

Is het mogelijk om over purschuim te stuken of levert dat altijd scheuren op en is het gewoon een slordige fout van de bouwer?

Het stucwerk is gewoon over de purschuim heen verwerkt. Ik heb geen trek in lapwerk wat over een half jaar weer gaat scheuren.
Wie kan mij van advies voorzien.

Richard Groenewold
 

JaapKnaak

  • #2
Het hangt ervan af in hoeverre het purschuim is toegepast.
Normaliter gebruik je het voor deze toepassing tot ca. enkele cm naast een celbetonmuurtje of raamkozijn, naar gelang de rest is afgewerkt netjes/niet netjes, i.v.m. met werking/flexibiliteit van het materiaal in combinatie met een goede afdichting. Stucwerk over schuim lijkt me niet zo handy, raar dat de stucadoor dat zelf niet heeft aangegeven.

Idee: een afwerklat/lijst van hout naast je kozijn? :shock:

Wat esthetisch is kan ik vanachter mijn scherm niet beoordelen, dat mag je zelf invullen, maar stucen of lappen over schuim met mortel/mineraalachtige materialen lijkt me dubieus ivm de hechting, of je zou een soort voorzet moeten gebruiken bestaande uit gewapend gaas o.i.d.

Je zou ook het purschuim iets weg kunnen halen, daar een latje inzetten, dan een richel gipsplaat o.i.d. erop monteren en dan naadloos afwerken.
(Ik neem aan dat je geen extreme vochtigheid op die plek tegenkomt?)

M.v.g., W.
 

Amdusias

  • #3
Aangezien je een nieuwbouw woning hebt, moeten ze het zo weer maken dat jij er tevreden mee bent, daar is die oplevering voor. Dan zal een opleveringslijst worden opgemaakt, met de door jou en aannemer /projectleider aangegeven punten.
Dus ook scheurtjes bij je stucwerk.

In de praktijk wordt heel vaak over de pur heen gestukt, en vormt weinig problemen, mits er ook een krimpnetje is geplaatst. Je zult trouwens nog wel meer scheurvorming krijgen in je woning, en dat zal zeker nog zo'n 3 jaar duren, voor het allemaal goed is uitgewerkt...

Er kan natuurlijk altijd een foutje zijn gemaakt, maar daar zal toch echt de aannemer over moeten beslissen. Maar wat betreft de pur: dat kan het makkelijk hebben, denk eerder dat het door werking komt van het kozijn en je muur.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu