Rijstzakken die afgeven!

SplankyMan

  • #1
Hallo,

Uit Cambodja namen we een aantal Rijstzakken (van dat gevlochten plastic-achtig materiaal) mee. Dit zijn zakken met in kleur geprinte opdruk.

Nu wilden we hier graag (bijvoorbeeld) kussenslopen van maken, maar kwamen we tot de ontdekking dat de prints erop afgeven. Simpelweg een stukje papier eroverheen halen maakte dit al overduidelijk.

Toch zie je her en der kussenslopen van dit materiaal (vooral in Fairtrade winkels). Ik vraag me nu af of er een goede manier is om ervoor te zorgen dat deze prints niet meer afgeven. (Inspuiten met) Vernis lijkt me niet handig, omdat het materiaal 'beweeglijk' (soepel) is en moet blijven als het als kussensloop wordt ingezet.

Iemand de gouden tip?!

Bedankt alvast!

Groeten,
Eric
 

Daantjevermeer

  • #2
Hoi Eric
Helaas heb ik geen antwoord op je vraag. Ik heb namelijk dezelfde vraag. Ik vroeg me af of je er al iets op hebt gevonden?
Zou heel fijn zijn als je een oplossing weet.
Groetjes Danielle
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Bij T-shirts met eigengemaakte opdruk kan je het afgeven stoppen door ze te strijken, met een oude theedoek ertussen. Je weet maar nooit of dit bij die zakken werkt. Wel voorzichtig als het echt plastic is, dat het niet smelt.
 

JeeHaa

  • #4
Hoi,

Je kunt proberen de zakken een nacht te weken in water met zout en soda om de kleur te fixeren. Je moet ze daarna koud wassen en aan de lucht laten drogen. Dat zou een manier kunnen zijn. Het werkt in elk geval met het fixeren van T-shirt opdrukken en het fixeren van textielverf.

Succes ermee!
JeeHaa
 

Geus

  • #5
Ik zou (voor zover mogelijk) wel ff checken of de gebruikte verf wel een beetje gezond is, voor ik erop zou gaan slapen. In Azië nemen ze het nog niet zo nou.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #6
Geus schreef:
In Azië nemen ze het nog niet zo nou.
Wat een onzin!
In Azië leven de meeste mensen gezonder als hier.
 

Geus

  • #7
In een hoop opzichten wel, maar denk b.v. aan giftige weekmakers in Chinese artikelen. Ik ben geen expert, maar zou daar wel meer van willen weten voor ik daar acht uur per dag mijn neus op druk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu