Asbest? Platen dakbeschot

Ffreddy

  • #1
Hallo dames en heren.

Bij deze mijn eerste berichtje, maar het zal zeker niet de laatste zijn. Ik heb onlangs een oude woning gekocht welke als woning dient, maar ook als klusproject. Ik heb me tot dusver aardig kunnen redden met alle onderwerpen welke hier op het forum staan, maar nu loop ik toch tegen een aantal zaken aan waarbij het wel de moeite is om een onderwerp over te beginnen. Dus bij deze alvast de eerste.

Tijdens het wegslopen van het plafond, had ik zicht op het dakbeschot. Deze is opgebouwd uit platen, waarvan ik het vermoeden heb dat het asbest is. normaliter had ik het laten zitten, maar de platen zijn er dun en er een aantal gebroken (wellicht door de vorige eigenaar die nieuwe pannen heeft gelegd 3 jaar geleden)

Wie kan mijn vermoeden bevestigen of beter: tegenspreken. De foto heb ik bijgevoegd.

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
De methode om echt zeker te weten of ergens asbest inzit is een monster op te sturen naar een lab. Kost een paar tientjes, maar dan weet je het wel zeker.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
En het kan zo zijn dat je je foto eerst tot een kleiner formaat moet maken.
Doe dat via Paint of zo. Je zal dan zien dat het wel lukt.
 

Ffreddy

  • #4
Een lab is ook een goed idee, maar toch zou ik de fotot ook graag even willen laten zien. Ik zelf vermoed dat het asbest is, maar wellicht dat iemand dit al 100% kan uitsluiten door wat er op de foto staat.
 

Ffreddy

  • #5
Ik heb het ook even in een ander internetbrowser geprobeerd, maar hier behoud ik hetzelfde probleem. Waar kan ik die knop 'Standaard' vinden?

EDIT: lees nu pas wat de moderator heeft gezegd. Ik zal ze eens verkleinen. Bij het uploaden stond er vermeld dat dat standaard gebeurde. Ik probeer het even.
 

Ffreddy

  • #6


Het is gelukt! Bedankt heren!

Nu rest dus nog de vraag of iemand weet of dit idd asbest is.
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #7
Ziet er uit als menuiserite, een asbest-produkt inderdaad.
Doet dienst als "windvanger" i.p.v. dakhout.

Anders moet je kijken of er een merk op staat met als extra de aanduiding "NT".
Dit betekent dán dat het asbestvrij is...

w.
 

Ffreddy

  • #8
Bedankt Willem.

Ik had eerder al gekeken of ik iets van een merk kon vinden. Zonder resultaat helaas. Het kan zijn dat die zijde naar boven toe ligt, maar omdat die kant afgedekt is door vochtdicht/dampopen folie laat ik het daar wel bij. Ik heb al een monster liggen wat ik laat onderzoeken, als het echt maar 'luttele' tientjes kost.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #9
:prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu