Antislip op trap?

Anouk

  • #1
Ik heb de trap prachtig in de verf staan. Nu denk ik eraan om toch een randje of wat nopjes antislip *geen matjes* aan te brengen. Geen zilverzand gebruikt, schijnt dat het dan ook eerder slijt hetgeen logisch is natuurlijk.

Iemand een tip, ervaring? Rubber nopjes of streepje oid? Beetje netjes dus niet zo'n klittenband :wink:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wat slijt er eerder bij gebruik van zilverzand, de schoenen of iets anders?
 

Anouk

  • #3
Een verfspecialist in de winkel hier zei, de verflaag slijt eerder, logisch, die zandkorreltjes vormen oneffenheid en wat 'erbovenop' ligt slijt dus eerder.

Overigens zei een ander: verven, zand er dun over strooien (half maantje sjabloon evt gebruiken) dan laten drogen, zand erafborstelen, tweede laag.
Had ook gekund.

Heb het nu zonder zand gedaan, dan een prachtige trap, minder stroef om schoon te maken ook. Is wel op te lopen hoor, alleen nu met enkel sokkken is het even opletten. :mrgreen:
En ik ga om en om een (mooi) randje zetten.
 

Espaan

  • #4
Mijn broer heeft deze week rubbers in de traptreden gezet. Ik weet niet hoe het eruitziet, heb hem alleen over de telefoon gesproken. Dat zijn van die strips die je in een gefreesd randje in de trede duwt.
 

BramS

  • #5
Hoi Espaan,

Ik ben ook met mijn trap bezig (zie "Draaitrap bekleden met hardhout")
Omdat ik met dunne planken (5-10 mm) moet gaan werken heb ik ook niet de mogelijkheid om met rubber IN de trede (~6 mm diep) te werken vanwege de strekte.

In mijn zoektocht ben ik bij een kleinere bouwmarkt tegen stroeve tape gelopen, laten we zeggen een vriendelijk schuurpapier (zwart). Dit was echter 25-30 mm breed wat ik te breed vind. Ik hoop iets te vinden van 10-15 mm breed. Het is natuurlijk op breedte te snijden, maar dat is niet makkelijk om net te doen (ik heb ~34 treden)

Is mogelijk ook een oplossing voor jouw probleem.


Grtn,
Bram.
 

Anouk

  • #6
Ik heb deze gezien maar of dat mooi is?
 

Fiesiekus

  • #8
Heb zelf een lichtgrijs geverfde trap. Inderdaad nogal een glad randje vooral als je dingen in je hand hebt of haastig naar beneden loopt.

Bij de doe-het-zelf-zaak heb ik alu stripjes, dertig mm breed met ribbeltjes en halve "krul" (aan 1 zijde), gekocht. Op lengte gezaagd zdd 2/3 van de trapbreedte overlapt wordt, .

Met drie lenskopschroefjes per strip op de randjes geschroefd met halve "krul"over 't randje . Mooi, strak en onderhoudsvrij. Zelfs m'n vrouw vond 't mooi bijna daeftig.....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu