Isolatiebehang

Biers

  • #1
Hoi, wij zitten eraan te denken om de muren van de slaapkamers te behangen met isolatiebehang glasvezelstructuur.
Zijn er mensen op dit forum die weten of dit warmtevoordeel oplevert uit eigen ervaring ?

Groet,
MB
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik heb geen ervaring met deze soort behang. Het zal best een heel klein maar dan ook een heel klein beetje isoleren. Uiteindelijk isoleren drie lagen behang ook beter als een laag. :wink:
Als je minder stookkosten wil hebben/krijgen zal je toch aan andere oplossingen moeten denken.
 

MvanV

  • #3
Heb je spouwmuren of volsteensmuren?

Het levert je ongeveer een r waarde van 0.02 op. (als het van dat 4 mm piepschuk is) Een (ongeisoleeerde) spouwmuur is al 0,5, een ongeïsoleerde volsteensmuur 0,2. Het is dus max 10 % extra isolerend.

Voor gemiddeld zo'n 2.000 euro kan je ook je hele spouw laten vullen.15 a 20 euro per m2 ofzoiets) Dat is wel R2, en dus een factor 100 beter. Je verdient dat doorgaans in ongeveer 4 jaar terug door minder stookkosten.

ALs je volsteensmuren hebt (Huizen van net na de oorlog, soms jaren 60 en huizen van voor ongeveer 1920 a 1930) dan kan je voorzetwanden plaatsen. Tegen de muur isolatie en dan gipsplaten op een frame.
Dan haal je makkelijk de R=2,5 ofzo, afhankelijk van wat voor isolatie je er achter stopt. Dat soort isolatie is maar 3 a 4 euro per m2, gipsplaten 1 europer m2 ofzoiets, dat is snel nog goedkoper dan zulk behang.
Wel moet je niet vies zijn om een tijdje te klussen.

Isoleren met een hogere R-waarde levert vele honderden euros gasbesparing op per jaar, en een iets hogere woningwaarde door de energielabels die echt verplicht worden.
Isolatiebehang levert nauwelijks besparing of meerwaarde op.

Als je geen enkele keus hebt, dan moet je toch zeker wel isolatiebehang nemen, iets is beter dan niets.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu