Hout buitenkant huis opnieuw schilderen

Niekey

  • #1
De achterzijde van ons huis is van hout en staat vol in de wind en de zon. Hierdoor is de verf aan het afbladeren. De kleur is momenteel groen en wij willen dit graag wit schilderen.

Nu ben ik bezig met een verfbrander en krabber om de loszittende delen verf eraf te halen. Dit is een intensieve klus. De rest wat er nog goed op zit wil ik alleen schuren.

Echter zie ik nu onder de verf dat het hout vol zit met nerven. Ik ben bang dat als ik direct op dat hout weer ga schilderen ik er binnen de korste keren weer barsten in ga krijgen.

Iemand een idee hoe ik dit goed aan kan pakken zodat ik de komende 4 a 5 jaar geen problemen meer krijg? Het plan is om de achterzijde met EPS verf te verfen.



 

MvanV

  • #2
Ga naar een goede verfvakhandel in de buurt voor professionele verf. Van het soort dat 50-100 euro per pot kost.
Die gaat vele jaren langer mee dan bouwmarktverf. AL komen daar ook langzaam middenvarianten te staan.
 

Niekey

  • #3
Bedankt voor de reactie. Mijn schoonvader werkt bij een verfhandel (geen bouwmarkt) en heeft alleen het merk beginnend met een S. Daar zit het probleem dus niet in.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Nee, de kwaliteit van de verf is het probleem niet. Het probleem zit hem in het feit dat u er tegenop ziet om de rest net zo kaal te halen als de nu blanke plekken niet waar?

Toch zult u dit moeten doen om een egaal resultaat te verkrijgen zonder gladde delen die worden afgewisseld met houtstructuurdelen,

OF:

de kale delen gronden en repareren met een 2k-plamuur ( breng dit wel aan op het kale hout) maakt de ondergrond weer egaal. Daarna kunt u afwerken met EPS, alhoewel er nu een gesloten systeem opzit.
Uw schoonvader weet wel welke 2-K plamuur want fabrikant S. heeft dit in zijn assortiment.


Die "nerven" zitten in de toplaag van het watervaste multiplex waar uw boeidelen en windveren van zijn gemaakt. Ook een pot verf van 50-100 euro lost die nerven niet op.
 

Niekey

  • #5
Kees, het is inderdaad waar dat ik er tegenop zie om alles kaal te maken met de brander en krabber. Gisteren heb ik de delen die het meest los zaten allemaal afgebrand tot op de nerven. Daarna alles met een schuurmachine geschuurd. Vervolgens heb ik gisteravond alle kale delen met houtplamuur van allebastine dichtgesmeerd. Vandaag heb ik alles nog een keer goed geschuurd met een schuurmachine.

Morgen ga ik alles schoonmaken met ammoniak en als het weer het toelaat dan ga ik schilderen. De verf wordt morgen door mijn schoonvader gebracht.

Ik hoop dat het zo goed gaat allemaal.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
De keuze van de houtplamuur is neem ik aan een 1 komponent produkt?

Deze moet u aanbrengen OP de grondverflaag. Is wel minder duurzaam dan repair 2K reparatieplamuur. Deze dus DIRECT op het hout aanbrengen.
 

Niekey

  • #7
Ja het is een 1 componenten plamuur. Zo'n tube met van die pasta is dat. Heb dat nu al op het hout aangebracht en de nerven dichtgesmeerd. Vanmiddag komt daar de verf overheen, waarschijnlijk een EPS verf. Even zien wat mijn schoonvader meegenomen heeft.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #8
Dan heb je grote kans dat dat er zo weer afbarst. Gewone plamuur is ongeschikt om op kaal hout te gebruiken.
 

Niekey

  • #9
Kees, bedankt voor je reactie. Dat wist ik niet en stond ook niet op de tube

Mijn schoonvader is net geweest en denkt dat het barsten komt doordat het hout aan de achterkant mogelijk niet geschilderd is (kan je ook niet bijkomen) en er daarvoor vocht doorheen trekt die de verf deed barsten. Er zat een SB verf op van het merk S.

We hebben net 4 liter EPS verf gekocht (25 euri, mats prijsje) waarmee het barsten door vochtproblemen verholpen zou moeten worden.

We zullen zien :)
 

Niekey

  • #10
Zo, het ziet er weer pico bellooltje uit (al zeg ik het zelf). Die EPS Plus verf dekt bijna in een keer. Morgen nog even dunnetjes met een rollertje erover en met een kwastje bijwerken en klaar is Kees. Nu hopen dat het een paar jaartjes uit gaat houden :)



 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu