Split blijft aan autobanden plakken

Paulvb

  • #1
Hallo allemaal

Net nieuw hier en al meteen een vraag;-)

We hebben al een tijd geleden onze oprit voorzien van 5 cm split, heel mooi allemaal, geen diepe sporen enzo. Alleen af en toe harken.

Probleem is echter wel dat als de auto er een nachtje op heeft gestaan er een lading split (12-20mm geloof ik) aan de banden blijft plakken die steeds op straat terecht komt! Erg onhandig dus, elke dag de stpeo vegen

Zou het zin hebben om van die honingraatplaten onder het split te leggen? Mij lijkt dat dan het bovenste laagje alsnog blijft plakken. Of is er iemand met een ander idee???
 

Pigion

  • #2
Dat zal niet helpen. Je hebt te fijn split gekozen en dat gaat in het profiel van de autoband zitten. Als het nei teveel is, dan alles eraf en vervangen door iets grover materiaal.
Pigion
 

Paulvb

  • #3
Nee dat is het niet, het zit niet in het profiel maar blijft echt plakken op de band, steentjes liggen plat. Is ook alleen maar na een tijdje stilstaan.

Vandaar het idee van de platen, dan kunnen de steentjes niet plat gaan liggen (of minder)
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Je kunt dan beter die honinggraat platen (kunststof of van beton) aan het begin van de uitrit leggen, dus aan de straatkant.

Zo zal het meeste split van de banden af komen als je er overheen rijd, en niet op de straat terecht komen.

Ach en anders leveren we gewoon weer een paar M³ nieuwe split op het eind van het jaar. :wink:
 

Paulvb

  • #5
Hahaha ja helaas, de wielen hebben nog niet 1 omwenteling gemaakt als ze op straat zijn, als ik eerst een stukje achteruit rij en dan weer vooruit valt het er wel af.

Cementeren is ook geen oplossing zeker?
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #6
Allereerst heb je een goede keus gemaakt door voor split te kiezen en niet voor grind. Dat blijft nooit stabiel liggen en daar krijg je sporen in. Bovendien loopt het zwaar.

Wat je echter vergeten bent is om onder het split honingraadplaten te leggen. Hier stort je het split op. Als je net een halve cm of iets meer boven de platen uitkomt met je split zie je ze niet meer, blijft het liggen (geen harken meer) en blijven je autobanden schoon doordat ze niet in 5 cm split staan.

Bovendien moet je de eerste jaren wel rekening houden met een verlies van grind of split, aangezien het altijd in de ondergrond gereden wordt. Af en toe wat bijvullen is dus onoverkomelijk.
 

Paulvb

  • #7
Dank je, dus blijkbaar zou mijn idee wel werken om de sporen te voorzien van matten.
Echt sporen zijn het trouwens niet, meer dat alles vlak gereden is natuurlijk.

Zou het plakken dan echt voorbij zijn, met matten??
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #8
Op kantoor hebben wij op de parkeerplaats ook split met matten eronder. Nooit last van plakkende autobanden. Er staan toch dagelijks zo'n 40 auto's op.

PS: de matten zou ik niet alleen in de sporen leggen, maar gewoon overal.
 

Paulvb

  • #9
Hmm ja maar je weet ook vast wat die kosten per m2;-)

maar de oprit gaan we maar eens proberen dan.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #10
Dacht iets van rond de 14 euro de meter.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu