Beluchting standleiding putlucht

Kasperht

  • #1
Na vernieuwen badkamer hebben we soms een beetje putlucht in badkamer. Nu viel me op dat de sifon in douchedrain en wasbak gorgelt als ik de sanibroyeur wc doortrek waarna de geur ontstond.
Nu hebben wij een standleiding van ik denk 50 mm door een binnenmuur naar badkamer met ter hoogte van badkamer t-splitsing met een horizontale 50mm leiding die naar wastafel-sanibroyeur-douchedrain gaat en een verticale leiding naar zolder. Ik (en waarschijnlijk ook de loodgieter die afvoer in badkamer vernieuwd heeft) ging er vanuit dat de pijp omhoog (ook) voor de beluchting was.

Nu ben ik de pijp op zolder wezen volgen, maar deze gaat enkel naar wastafel/cv/wasmachine en er is nergens beluchtingspijp naar dak. Dus op proef even de sifon van de wastafel op zolder verwijderd (zit in bergkamer waar we toch vrijwel nooit komen). Gegorgel en geurprobleem in badkamer was gelijk verdwenen, maar uiteraard wel putlucht op zolderkamer.

Nu zoek ik dus een (semi)permanente oplossing zonder putlucht in badkamer én op zolder. Zelf een dakdoorvoer creeëren zie ik niet zitten (dak heel slecht bereikbaar en zie boren door geïsoleerd dak niet zelf zitten) en budget voor laten doen is er niet meer. Zijn er simpelere doe-het-zelf oplossingen? Mag ook best tijdelijk zijn ( zeg voor 1 jaar) totdat er weer geld is om het permanent op te lossen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Je kan een beluchter plaatsen op je afvoer

 

Kasperht

  • #3
Dat is een snelle nuttige reactie! Maakt het nog uit waar ik de beluchter plaats, op de afvoerleiding op de zolderkamer lijkt me het handigst/makkelijkst...?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Gewoon het hoogste punt je plaatst een haakse t-stuk op je verticale standleiding

 

Kasperht

  • #5
Top! Het hoogste punt is prima bereikbaar, dus maar een beluchter kopen komende week en monteren!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
:prima:


succes
 

Kasperht

  • #7
Maandag gelijk een beluchter gekocht en gemonteerd. Nu, 2 dagen later, is de stank in zowel badkamer als zolderkamer verdwenen.

Dank voor de snelle en duidelijk hulp!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Geen dank

Bedankt voor het afmelden :prima:

Succes

en tot de volgende vraag
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu