Verwijderen van glasvezelbehang

A

Anonymous

Gast
  • #1
Beste mensen,

In mijn woning zit glasvezelbehang op de muren, mijn probleem is dat ik het 3* keer niks vind.

Nu wil ik dit graag weghalen maar hoor nu van mensen om mij heen dat dit niet mogelijk is.
Ik wil namelijk graag een strakke gladde muur zonder deze glasvezel structuur..

Heeft iemand van jullie hier ervaring mee ??

alvast bedankt,
Robert
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Meestal is dat glasvezel er met een speciale reden gehangen.

Namelijk de slechte kwaliteit van de ondermuur (bezetsel). Als dit de reden is zou ik het zeker laten hangen. Tenzij je er niet tegenop ziet om terug alles te bezetten. Want dit kleeft zo krachtig dat alles er zeker mee afkomt. Indien het glasvezel met reliëf is en het is dat reliëf dat je stoort kan je beter een plamuur laag over dit papier doen. Daarna gewoon even gelijkschuren. Een proper werkje is dit niet, maar het resultaat is wel zeer net. En het is vrij snel geklaard tov alles opnieuw bezetten.

Je kunt ook met een stoommachine aan de gang gaan. Het probleem is dat je stoommachine uiteraard moeilijk door de verf dringt om de lijm op te lossen. Wondermiddeltjes bestaan jammer genoeg niet... Je zal dus met je stoommachine veel geduld moeten hebben, ofwel het papier van de muur trekken en achteraf de losgekomen kalklaag moeten herstellen.

Maar je kan natuurlijk ook steeds gewoon je galsweefselbehang herschilderen. Een tip toch: probeer behangafweekmiddel in het water van je stoommachine te mengen, de combinatie van beide oplossingen kan je helpen, maar spoel achteraf je machine goed uit. Succes

Een goed hulpmiddeltje is de Perfax behangperforator Perfostar die uw glasweefselbehang perforeert, zodat uw stoommachine haar werk beter kan verrichten.

Andere oplossing is Polyfilla Wandglad. Dit is een speciale plamuur voor het uitvlakken van glasweefselbehang. De plamuur is eenvoudig met een langharige verfroller aan te brengen en met een grote alu-regel kan je deze plamuur dan glad trekken. Eventueel te herhalen in de dwarsrichting voor een optimaal resultaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu