Koolborstels Siemens WM71730FG.

PIPOOO

  • #1
Hallo,

Onze wasmachine gaf een F5 code. Monteur Siemens geweest. Koolborstels defect. Had ze niet bij zich, heeft ze voor ons besteld en vanmiddag zijn ze gelevert. Type nr. 496875. De monteur kon ze zelf pas plaatsen tussen kerst en oud en nieuw. Maar ik kon dat zelf ook wel zei hij. Heeft het me uitgelegd en omdat ik ook geen 2 linker handen heb moet dat kunnen dacht ik. Echter ik krijg de koolborstels niet aangedrukt tegen de as. Het zijn van die borstels met een kompleet metalen huis er om heen. Weet iemand hoe dit moet?

Bvd Bert.
 

Rusako

  • #2
Dag Bert klopt het dat de oude koolborstels in een zwart houder zitten? zo ja dan is het wel te doen ! los draaien kijken hoe ze hebben gezeten het hulsje er uit halen en de nieuwe er in plaatsen even uit het hoofd!
 

PIPOOO

  • #3
Hallo Rusako,

Het is een kompleet metalen huis er om heen wat met 4 torx schroeven vast zit aan de motor. De koolborstels zitten daarin in een witte plastic sleuf.

De "oude" koolborstels zaten met een soort veer aan de zijkant aangedrukt. Dit is bij deze dus niet zo. Maar volgens de website van Siemens is dit het juiste artikel. Ik krijg ze alleen niet aangedrukt tegen de as. Ik moet dus eigenlijk de veer ff ontgrendelen.

Het is wat moeilijk uit te leggen maar ik hoop dat je me kan helpen..

Bvd alvast Bert.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Er zitten waarschijnlijk lipjes aan die weggedrukt moeten worden om de koolborstels vrij te maken.
 

PIPOOO

  • #5
Jan,

Het is gelukt hoor. Heb de houder waar de koolborstels op zitten ff losgeschroefd en het e.e.a. is goed bekeken. Zag toen dat er aan de buitenkant waar het stekkertje zit een hele kleine ruimte zitten net genoeg voor mijn kleinste horlogemaker schroevendraaier. Heb eerst alles weer in elkaar gezet en toen met mijn schroeven draaiertje er in gedrukt en toen hoorde ik klik en de koolborstel zat tegen de as. Dit natuurlijk aan beide zijden gedaan en ff getest. Het werkte!!

Bvd voor het meedenken en een beetje op weg helpen.

Groet Bert.
 

Martien 59

  • #6
Zwarte lipjes waar de borstels mee beschermd worden
zal wel een aeg motor zijn
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Lijkt me dat er geen aeg motor in een siemens zit. :wink:
 

Martien 59

  • #8
Jan er zitten aeg motoren in Bosch en siemens wasmachines
dat jij dat niet weet kan ik niks aan doen
maar ze hangen er wel onder
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Oké, dat wist ik niet, ik ben de laatste jaren niet meer zo bezig met witgoed.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu