Siemens WM14E19 ( Siemens / Bosch ) Koolborstels

renehi

  • #1
Met behulp van deze topic Vervangen Koolborstels Siemens wasmachine WXLP 1432 heb ik de koolborstels vervangen. Motor draaide niet en centrifugeren ging ook niet.

In plaats van een WXLP1432 heb ik een WM14E19, enige verschil is dat bij mijn wasmachine de achterplaat niet in zijn geheel eruit kan, maar een ovaal gedeelte kun je eruit halen, d.m.v. losschroeven een torx schroefje. Motor losschroeven m.b.v. ratel nr.10.
Dan de machine op zijn kant leggen en dan moest ik de bodemplaat los maken, vlotter even van de bodemplaat halen. Dan kon ik de stekkers van de motor halen en de motor eruit halen.

Het eruit halen van de borstels kreeg ik niet 1,2,3 voor elkaar, maar ik kwam dit filmpje tegen:


Hierin wordt heel duidelijk uitgelegd hoe je de wasmachine moet ontleden . Met name ook de borstels-stekkers eruit halen. (vanaf minuut 2;20)

Dit filmpje wilde ik hier even delen, aangezien dit een engelstalig filmpje is en Dr. Google het niet zomaar weergeeft als je een nederlandstalig zoekopdracht geeft. Overigens Bosch en Siemens zijn qua bouw volgens mij bijna identiek, vandaar ook de titel van deze topic.

Ieder geval bedankt voor de tips die ik hier heb gevonden en misschien heeft iemand nog wat aan dit filmpje
 
  • Like
Waarderingen: Klusidee ralf

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Mooi en duidelijk filmpje, bedankt voor het plaatsen van de link, kunnen veel mensen plezier van hebben.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu