Tip: Bad verven

Kaatvanderweide

  • #1
Mensen die hun oude lelijke bad willen verven worden vaak ontmoedigd door professionals. Tip: gebruik bootverf. Deze verf geeft prachtig resultaat, is er in elke gewenste kleur en is makkelijk zelf te verwerken, op allerlei ondergronden. Mijn bad is van staal. Ik heb eerst een grondverf gebruikt die geschikt os voor onder en boven water. daaroverheen een hoogglans botenlak en het resultaat is SUPER. Kosten: 47 euro en twee middagen werk. Succes!
 

Mark en 3 meiden

  • #2
Goede tip :D
heb nog wel een paar vraagjes
hoe lang zit de verf er al op?
hoe reageerd het op schoonmaakmiddelen?
en had je het bad eerst opgeruwd voor de hechting?
 

H@ns

  • #3
EDIT: Niet ter zake doende antwoorden afgesplitst en overbodige zaken weggehaald.
Verder met de essentie
:wink:
 

Jvsteenb

  • #4
Hallo KvdW,

Het is goed te horen dat het gelukt is om je bad weer mooi te maken.
Ik hoop dat de renovatie ook een beetje duurzaam is, zeker omdat het toch een paar tientjes gekost heeft, want misschien ishet niet het per sé voor iedereen de allerbeste mogelijkheid.

Emaille is een lastig goedje, omdat het makkelijk barst en afschilfert. Dat het toch toegepast wordt op allerlei plaatstalen gebruiksvoorwerpen is vanwege de uitzonderlijke hardheid, slijtvastheid, hechting en temperatuurbestendigheid. Een goede emaillelaag kan wel 7 Mohs hard zijn - er zijn schuurmaterialen die zachter zijn. Bovendien kan een emaillelaag behoorlijk dik worden opgebracht.

Zelfs de meest harde en slijtvaste PU lakken komen niet in de buurt van de hardheid van een emaillelaag. Dus mocht je gerenoveerde bad slijtplekken, of onthechting beginnen te vertonen, denk dan aan de kosten van opnieuw lakken, versus de slijtvastheid van een èrg harde laag - het kan maar zo zijn dat het een stuk voordeliger uitpakt om het bad maar te vervangen.

Just my € 0,02


vr. gr.

Job
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu