Plaatsen bad

Tommie-boy

  • #1
Goedemorgen,

Ik ben momenteel bezig met plaatsen van een bad. Het bad is van Villeroy en Boch, type Squaro. Dit bad heeft een brede rand rondom.
Het bad staat al op zijn plek, maar staat nog niet vast. Het bad leunt alleen op zijn poten. Het bad "kraakt" alleen wel als je er bv in gaat staan.
Hoe kan ik dit bad het beste vastzetten? Ik loop zelf te denken om het bad rondom met kit aan de wanden vast te maken. En als ik dit ga doen moet ik het bad dan vol met water laten lopen?

Graag jullie advies! :P


 

Droid

  • #2
De badrand van onder volspuiten met Pur schuim.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Wel eerst even vol water laten lopen, anders komt het bad misschien iets omhoog door de druk van de uitzettende pur.
 

Tommie-boy

  • #4
Bedankt voor jullie reacties :)

Voor de voorkant van het bad ga ik dat doen. Wat kan ik doen met de zijkant en achterkant van het bad? Deze staan vrij van de wand. Zo laten? (en dus alleen dichtpurren aan de voorkant?)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Hoezo vrij van de wand, hoeveel vrij ?
 

Tommie-boy

  • #6
Aan de kant waar het bad tegen de muur aan staat, waren we gedwongen om een soort van voorzetwand te maken (in verband met leidingen). Het komt er op neer dat het bad ongeveer 16 centimeter van de kant af staat.

het frame loopt door tot net iets onder de onderste rand van het bad zodat het bad in ieder geval niet zomaar 'weg' kan lopen. Is dat een probleem dan?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Ik kan het niet helemaal volgen, het bad staat tegen de muur en staat 16 cm van de kant ?
Misschien 1 of meer foto's waarop dat duidelijk zichtbaar is ?
 

Chathanky

  • #8
Op de punten waar het bad echt rust kan het bad gaan kraken.
Met pur vul je die oneffenheden op en verdeel je de drukverdeling. Bad wel gevuld of met ballast. Zorg ook dat het pur kan ontsnappen en niet geheel opgesloten is.
De achterzijde is vrij. Staat er onder de badrand wel een steunwand onder de badrand? Deze moet ook ze goed mogelijk aansluiten aan de rand. Verder moet je de zijkanten iets vrij houden en vullen met sanitairkit. Het bad gaar ook werken als je het vult met warm water. (uitzetten en krimpen)

De badpoten zijn de basis van het dragen, verder moet je onder de badrand rondom een ondersteuning hebben, zo heb je een stabiel geheel.
Het afkitten van de badranden doe je als het bad gevuld is en dat laat je minstens een dag staan.
 

Tommie-boy

  • #9
@ Jan: op de foto zie je het voorzetwandje waar de leidingen in lopen. Hier staat het bad tegenaan. (vanaf de muur, zonder voorzetwand, is dat ong. 10 cm (dacht dat het 16 was, maar meten is weten :wink: ). Hoop dat het zo duidelijker is.

Chathanky: Het bad rust eigenlijk nergens op. (alleen op de poten) Vanwege die brede rand kun je het bad niet op een steunwand laten rusten (athans ik zou niet weten hoe) :?: . Op de 1e foto is dat ook redelijk goed zichtbaar. Die brede rand "steekt uit" boven het hout (en is van binnen ook zodanig hol dat het naar mijn idee niet zoveel zin heeft om daar een dragende constructie onder te maken.) Het hout wat je ziet heeft als doel om de tegels op te kunnen bevestigen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #10
Tegen de wanden, waar het bad tegen aan staat, eerst een lat plaatsen.
Daar kit opspuiten en daarop het bad laten rusten met de randen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu