Vlekjes in behang

Henrudo

  • #1
Hoi,

Ik ga zaterdag mijn kamer behangen. Nu is het zo dat de vorige bewoners de uit gipsplaten bestaande muur hier en daar met gewone schroeven hebben vastgezet. Hierdoor zitten er een paar "roest"vlekjes in het behang. Ik heb nu de oude behanglaag verwijderd waarbij de onderlaag is achtergebleven. De schroeven zitten daar nog onder en deze zijn ook dichtgesmeerd. Hoe kan ik ervoor zorgen dat deze vlekjes niet terug komen op mijn nieuwe behang? Kan ik er iets op smeren wat het tegenhoud? Alvast bedankt voor de tip!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Die gewone schroeven zoekt u op en draait u eruit en vervangt u voor gefosfateerde gipsplaatschroeven. Bent u gelijk het onderliggende behangselpapier kwijt.

De verzonken schroefgaten vult u 2 x op met gipsplaatvuller. Schuur daarna de plekjes glad en u heeft nooit meer last van vochtplekjes tgv verkeerde schroeven.

Nog even ter verduidelijking: een gipsplatenmuur moet nog worden uitgevonden, een gipsplaatwand is hier meer op zijn plaats.
 

Henrudo

  • #3
Bedankt voor de reactie. Probleem is juist dat de schroeven in de gipsplatenwand! ;) al dicht gevoegd zijn. Hierdoor kan ik ze er niet uit draaien. Daarnaast moet ik dan overal het behang verwijderen met als gevolgd dat de ondergrond er niet beter op word ivb met het beschadigen van de plaat. Ik dacht zelf dat ik er misschien een beetje lak ofzo overheen kan smeren?
 

Fiesiekus

  • #4
Grondverf, of nog beter: isoleer.
 

Henrudo

  • #5
Bedankt voor de reactie. Ik heb isoleer gehaald, tot nog toe niks te zien.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu