Structuurverf streperig en vlekkerig

Marthe50

  • #1
Een kennis met ervaring heeft deze week bij ons de muur in de kamer geverfd met structuurverf. Het is erg streperig en vlekkerig opgedroogd. Nu wil hij er een tweede laag over heen doen want volgens hem zullen dan de vlekken verdwijnen. Is dat zo of moeten er meer lagen over heen? Of zou hij het kunnen afwerken met een latex in dezelfde kleur? Ik ben best wel een beetje wanhopig want de kamer ziet er niet uit. Alvast dank voor alle tips!
 

Mjpwillems

  • #2
Ja kan het proberen maar zijn die streperige overgangen geen naden waar hij met de rol is geweest ( de verf op dat er minder verf zit dan de rest )
 

Marthe50

  • #3
Nee, het zijn echt vlekken en lijkt ook alsof ze meer glimmen dan de rest.
Er zijn ook aanzet plekken te zien
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
De vlekken geven aan dat de ondergrond onevenwichting zuigt. Daar waar het glimt is de ondergrond verzadigd, daar waar het mat is de zuiging groter.

Eenmaal opgebrachte structuur met alle ellende die u beschrijft maakt u helemaal rampzalig door er weer een laag structuur overheen te zetten.

De aanzetten onstaan doordat de opvolgende baan gedeeltelijk over de al opdrogende vorige baan wordt gerolt. Op deze plekken is de dekking dus groter en ook de laagdikte. Met strijklicht krijgt u een werkelijk kakelbont spektakel.

Wat kunt u hiermee doen?

Probeert u eerst een goed kwaliteit matte spack-latex, dus geen reut uit de bouwmarkt. Deze laat de onderliggende structuur gedeeltelijk in tact maar haalt de banenbontheid VOOR HET GROOTSTE DEEL weg.

Bevalt het resultaat u niet, dan kunt u de wand vlak schuren, ontstoffen en opnieuw structuren.

Voor uw kennis met ervaring:

Saus na het schuren en ontstoffen de muur nogmaals met spack-latex of extreem matte muurverf. Voeg aan de laatste open tijd verlenger toe, bij de spack-latex is dit niet nodig vanwege de product eigenschappen.
Na droging hiervan de structuur opbrengen met een vachtroller, en direct daarna de nog natte baan uitrollen met een schuimplastic STRUCTUURROLLER tot de gewenste structuur.

In de praktijk brengen we, indien strijklicht hinderlijke effecten geeft, vaak een laag in dezelfde kleur over de structuur aan met matte muurverf. Dit dempt de banenbontheid en aanzetten.
 

Marthe50

  • #5
Dank voor het uitgebreide antwoord. Die spacklatex kan ik die dan ook laten mengen in de kleur van de structuurverf of moet er weer met wit overgeschilderd worden? En wat is het verschil tussen latex en matte muurverf?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Spack-latex kunt u in lichte kleuren laten mengen.

Het verschil is de glansgraad.
 

Marthe50

  • #7
Hartelijke dank voor het antwoord, ik ga er naar op zoek.
 

Marthe50

  • #8
Nog een vraagje. Kan die spacklatex en/of de muurverf zo over de structuurverf aangebracht worden?
 

EGeen

  • #9
Ja
 

Marthe50

  • #10
Zoals hier in een topic van 30 juni jl beschreven, is er over de vlekkende structuurlaag vanmorgen een matte laag muurverf gerold. Nu zit de muur weer vol met strepen en vlekken. Alle aanzetten zijn te zien. Het ziet er niet uit. De kennis heeft er ondertussen geen zin meer in. Zou het zin hebben om nog één of twee lagen muurverf aan te brengen? En zijn er misschien verkeerde technieken of kwasten gebruikt? . Alvast hartelijk dank voor alle tips want ik zie het even niet meer zitten, Marthe
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #11
Beschrijft u eens HOE ( onverdund/ verdund ) en WAARMEE ( welke roller, afstrijkrooster gebruikt ).
WELKE latex heeft u gebruikt? Hoe heeft u geventileerd? ( Deuren tegen over elkaar opengezet / dicht gehouden )

Zijn de plekken kleverig?

Waar heeft u de verf gekocht?
 

Marthe50

  • #12
2 lagen Gamma structuurverf, ik geloof dat hij de eerste laag iets verdund heeft. Opgezet met blokkwast en vachtroller en uitgerold met een grote en een kleine structuur roller. Tijdens het sausen stond de deur naar de tuin open. 1 dag laten drogen. Ik weet niet zeker of er een afstrijkrooster is gebruikt, wel een bakje...
Vandaag 1 laag Flexa muurverf superior in dezelfde kleur. Tijdens het sausen geen ventilatie. De muurverf heeft hij eerst boven, beneden en aan de zijkant opgebracht met een blokkwast, daarna met een vachtroller de rest. Nu het opgedroogd is zie je zelfs de aanzetten van de blok kwast nog.
Nadat hij klaar was heeft hij - en ik snap niet waarom - met een rolletje overtollige muurverf horizontaal weggestreken, waardoor ik nu ook nog een zichtbare horizontale streep van 5 meter over de gehele lengte van de kamer muur heb.
Het vreemde is dat zoals het er vanmorgen is opgebracht, zo ziet het er nog steeds uit. Het is al droog maar het lijkt alsof het net opgebracht is en nog moet drogen. Ja, de muur is kleverig.
Het is een heel verhaal, ik hoop dat u er wat aan heeft. Alvast dank voor de moeite.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #13
Er is blijkbaar te dikke verf gebruikt, waaraan bij deze temperatuur te snel het water in de ondergrond wordt op genomen. Vandaar de onregelmatige zuiging / vlekken, mede door het gebruik van een blokwitter, een vachtroller en dan 2 structuurrollers.

Bij deze temperaturen is het niet makkelijk snel genoeg te werken met structuurverf. Doordat de volgende baan deels over de al aantrekkende vorige baan wordt gezet ontstaan een dubbele lijn ( hogere dekking ) met als gevolg banenbontheid.

De muurverf die is aangebracht is gewone muurverf en geen spack-latex of matte muurverf. Dit over een al onregelmatige ondergrond zetten accentueert de boel alleen maar.

Plan 2 dus. Maar laat eerst de muur een paar dagen drogen. Er zit op sommige plaatsen nu een te dikke laag. ( kleverig ).

Schuur de muur daarna volledig vlak met schuurpapier P 80 / 100. Wikkel het schuurpapier om een plankje zodat u een grote oppervlak in eens schuurt.Ontstof de muur met water en een beetje mild reinigingsmiddel, en laat goed drogen.

Breng daarna een goede kwaliteit structuurverf aan met open tijd verlenger. In de speciaalzaak ( dus niet bij "Dat zeg ik" ) weten ze wat en hoeveel ze moeten toevoegen. Zet de structuurverf op met een vachtroller en rol DIRECT na met een schuimplastic structuurroller. U kunt dit het beste met 2 personen doen bij deze temperaturen. Hou, hoe warm het ook is, de deuren tijdens het structuren gesloten houden. Bent u eenmaal klaar, dan kan alles naar hartelust open.

Zo, ook een heel verhaal. Bedenk tevens dat alle kwaliteit naar zijn geld is.
 

Marthe50

  • #14
De structuur is wel egaal aangebracht, de muur is redelijk strak geworden.
Ik vraag me af of de temperaturen dan ook te hoog zijn geweest voor het verwerken van de muurverf?
De kennis heeft er ondertussen geen zin meer in, dus moet ik het zelf doen. En ik heb niet de kracht om te schuren, daarom zou ik heel blij zijn met een wat eenvoudigere oplossing. Vandaar dat ik me afvroeg of een tweede laag muurverf nog een goed idee zou zijn? Bij lagere temperaturen en over een paar dagen natuurlijk.
Vriendelijk bedankt voor het meedenken.
 

Pepjo

  • #15
SAmengevoegd met het originele topic, is wat overzichtelijker zo.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu