Plafond garage

Hoekstraalex

  • #1
Beste medeforummers,

Het volgende; ik heb een garage laten ombouwen tot een hobbyruimte.
Helaas gaat hier een koude lucht / tocht over de vloer.

Zie de 1e foto. Situatie van starten.


Het rolluik is inmiddels afgezaagd aan de bovenkant en tegen de achterwand aangeschroeft. Hier zit nu 1 laag isolatie tegen vervolgens gipsplaten, folie, nog een laag isolatie en dan dampfolie. De wand met de garage van de buren (rechts op de foto, geen folie) zit rockwool met gipsplaten. De korte buitenmuur links (niet te zien) is ook gedaan met rockwool en gipsplaten (geen folie). Het plafond bestaat uit brandwerende platen en het laatste stuk (witte gedeelte) is volgens mij gewoon beton. Het laatste stuk van dit plafond is een gedeelte van mijn dakterras er boven.
Nu is het 13 graden in deze ruimte met een luchtvochtigheid van 47%.
Lijkt mij allemaal wel in orde ... (heb electrische vloerverwarming dus stook niet altijd)

Echter nu gaat er een behoorlijke koude lucht over de grond en wij zijn er bijna van overtuigd dat dit door het plafond komt. Dit witte gedeelte van het plafond voelt gewoon 10 x kouder aan dan een plavuizen vloer. Zie foto 2.


Hier zie je nog wat openingen en stukken plafond waar de kou van afstraalt gewoon. Echter onder een deel van dit plafond hangt nu een rockfon plafond maar een deel is nog bloot. Hoe zou ik dit lek het makkelijkst kunnen dichten ? op de foto waar het licht vandaan komt zit het rockfon systeemplafond. U kijkt op de achterkant (rechts) van gipsplaten tot hier loopt het rockfon plafond. Ik kan dit afsluiten door in de openingen wat isolatie te stoppen maar wat doe ik dan met de rest van het witte plafond (waar oa. een stukje dampfolie tegenaan zit)

Als het goed is mag en kan ik dit dak van binnenuit isoleren.
Heb even de buren gesproken en deze hebben beide de ruimte ook aangepakt. Hadden over de hele lengte brandwerende platen. 1 heeft ze eraf gehaald en de andere gewoon laten zitten. Beide gevallen gipsplafond tegen aan gemaakt.
Het gaat mij er niet om dat het 1 of 2 graden warmer wordt... maar het gaat me om die koude lucht / tocht, die wil ik kwijt.
Voor de duidelijkheid; de gipsplaten rechts lopen niet helemaal tot aan de grond. Er zit een opening hieronder ter groote van een filmdoek 1,12 cm x 2 mtr. hier komt de kou dus de ruimte in.

Nu wil ik zeker zijn (elk huis is anders) dat wij dat ook kunnen gaan doen (van binnenuit isoleren) maar eerst moet ik controleren of dit kan en mag. Controle dus of het dak al geïsoleerd is; hoe doe ik dit ? stoeptegel eraf en kijken en voelen ? hard is beton en dus totaal geen isolatie ? Graag hoor ik uw advies.

Excuus voor het lange verhaal.

Mvgr.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Voor de duidelijkheid; de gipsplaten rechts lopen niet helemaal tot aan de grond. Er zit een opening hieronder ter groote van een filmdoek 1,12 cm x 2 mtr. hier komt de kou dus de ruimte in.
Dit is me niet geheel duidelijk.
 

Hoekstraalex

  • #4
Hoi Jan,

Dank voor je reactie.
Zal even een foto plaatsen.

Gr. Alex
 

Hoekstraalex

  • #5
 

Hoekstraalex

  • #6
Boven het witte stuk / beton zit dus het dakterras....
rockfonplafond loopt tot het scherm.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Eerlijk gezegd kom ik hier niet uit, altijd een beetje lastig op afstand.

Kunt u er niet beter een bouwkundige bij halen, hij kan ter plaatste advies geven.
Het is beter om het nu goed te doen dan later met de problemen te zitten.
 

Hoekstraalex

  • #8
Ja dat snap ik.. altijd lastig op afstand.

ik heb gisteren met 4 bedrijven contact gezocht via de mail...
ff afwachten wat daar uitkomt.

ik hoop dat het van buitenaf te isoleren is... want anders moet alles uit de garage en dat zie ik niet zitten. vanmorgen zat ik nog ff in de ruimte. voor de vierkante opening zit normaal het filmdoek (met gaatjes, want mijn speakers staan achter het filmdoek) en je voelt de koude lucht er gewoon achter vandaan komen...
 

Hoekstraalex

  • #9
Nou de dakdekkers zijn geweest.
Inderdaad vonden zij ook dat het plafond enorma koud was.
Even kijken op het dak.
Stenen weggehaald stukje bedekking en daar ligt netjes 4 cm isolatie strak tegen de wand dus dat is het ook niet :-(

Nu zeiden ze; Er zitten aan de kant van het rolluik wel enorm veel spouwgaten, u zou er een aantal kunnen dichten kijken af dat helpt.

Is dat een idee ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu