Verf op de buitenmuur

Merelvisschers

  • #1
Hallo,

We hebben een ca 100 jaar oud huis gekocht wat we aan het opknappen zijn. We hebben verschillende soorten buitenmuren: rode gevelsteen (daar hoeft niets aan te gebeuren) en kalkzandsteen. Van de kalkzandsteenmuren (nee, wij werden er ook niet blij van...) is een deel gepleisterd en vervolgens wit geverfd. Daar zit de verf er nog vrij strak op. Een andere muur is direct over de kalkzandsteen wit geverfd en daar bladdert de verf er van grote stukken muur af (wrsch vocht, oa door kapotte afvoer van goten ed). We willen aldaar de verf verwijderen en opnieuw verven met ademende verf.
Alleen op het pleisterwerk zit de verf nog erg vast. We weten niet wat voor verf dit is, of deze ademt en hij is waarschijnlijk niet makkelijk te verwijderen i.t.t. de andere muur.
Is er een manier om er achter te komen of de gebruikte verf een geschikte verf is (gezien de staat van de rest van het huis kan het daadwerkelijk van alles zijn wat erop zit), is het nodig deze te verwijderen, ook als hij niet ademt, of kunnen we dat voorlopig zo laten?! (plan is de binnenzijde te isoleren, zien ons andere topic).
En hoe zorg ik ervoor dat een nieuwe verflaag op het afbladderende muurtje wel goed hecht?

Alvast bedankt,
Merel

Lijkt me hier beter op z'n plaats, mod.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Wat er nu op zit daar kunt u alleen achter komen indien u beschikt over de verpakking waaruit die verf komt. Indien u gaat na-isoleren dient u een sterk ademende, waterdamp doorlatende muurverf te gebruiken.

Het beste resultaat verkrijgt u door de muren volledig kaal te halen, maar dat lijkt mij een utopie.

Om te beoordelen of de huidige muurverf voldoende ademt, dient u eerst te isoleren, dan enige maanden te wachten om te kunnen beoordelen of deze verf voldoende waterdamp doorlatend is.

Is dit het geval dan:

Losse delen verwijderen, ( eerst alle primaire zaken zoals lekkages oplossen ) alle te behandelen muren dient u te reinigen met de HD-spuit. Kale plekken met een hydrofoberingsmiddel voorstrijken om onregelmatige zuiging te voorkomen en afwerken met 2 lagen copolymeerdispersie muurverf. Deze heeft de boven beschreven eigenschappen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu