Motor koelkast slaat niet meer aan na ontdooien

MarjoK

  • #1
Vanochtend het vriesgedeelte van het vriesgedeelte van mijn koelkast ontdooit. De termostaat had ik op nul gezet. Nadat het vriesgedeelte school en droog was de kast weer via de draaithermostaat aangezet, maar de motor slaat niet meer aan.
Het betreft een Zanussi ZI 419/9 (inbouw) met een apart koel- en vriesgedeelte. Hij is al wel oud (ca10 jaar) maar heeft het tot een uur geleden altijd uitstekend gedaan.
Ik heb de stekker al een keer opnieuw in het stopkontact gedaan (lampje werkt wel, dus stroom lijkt geen probleem) en een paar keer aan de thermostaat gedraaid. Er zit ook een klimaatregelaar op die ik een paar keer aan en uit heb gedaan. Hij staat nu uit, de thermostaat staat op 4 en het blijkt stil... Help!!
 

MarjoK

  • #2
Hij doet het weer!!
Moderator, wat mij betreft kan deze vraag verwijderd worden :-)))
Bedankt
 

Toon

  • #3
Misschien kun je nog even vermelden wat er aan de hand was, dan heeft een ander er ook nog wat aan?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4

Toon

  • #5
Excuses, wat je er aan gedaan hebt bedoel ik dus....
 

MarjoK

  • #6
Nou niets eigenlijk. Ik had de thermostaat dus op 4 staan nadat ik het vriesgedeelte had ontdooid. Ik verwachtte dat de motor wel meteen zou aanslaan, aangezien de temperatuur natuurlijk veel te hoog was geworden, maar dat deed hij niet. Ik was dus bang dat er iets kapot was. Echter na een half uur deed de motor het weer wel. Inmiddels zijn we een aantal uren verder en de koel- en vriesgedeelte zijn beiden weer goed op temperatuur.
Een beetje geduld en vertrouwen was in feite alles wat ik nodig had.
 

MarjoK

  • #7
.... het vriesgedeelte van het vriesgedeelte van mijn koelkast ....
Jaha, Jan, ik heb een heeeeeeeele speciale koelkast :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu