Betonijzer doorgeslepen!

Shorty

  • #1
Hallo allemaal,

Ik ben in mijn badkamer 2 Easydrains aan het plaatsen.
Eén van 100cm en één van 110cm en ze liggen haaks op elkaar.

Het sifon van die dingen moet minimaal 10 cm diep vanaf bovenkant tegels, wat betekend dat ik 4,5 cm het beton in moet. Ik moet dus ook twee keer een halve meter afvoerbuis naar het oude afvoerpunt leggen.
Dit afvoerpunt lag sowieso onder het betonijzer en om deze te manipuleren moest ik dit dus wegslijpen.

Maar helaas, ook voor voor de twee sifons en de afvoerbuizen heb ik totaal 9 betonijzers van een 1cm door moeten slijpen.
Ja ik weet het, het mag niet, maar ik zag geen andere uitweg.
De vloer is totaal (dus beton en zandcement) +/- 24 cm dik.

Heeft het nog nut om over deze buizen betonijzer terug te lassen?

Het zou dan wel gebogen moeten worden uiteraard, maar of dat lukt?
Zal wel niet!

Bedankt
 

Ralph

  • #2
Je zou denken dat de constructeur die staven er voor de gein in heeft gedaan. Het hele spul blijft immers hangen ondanks dat je die staven hebt doorgezaagt.
Feit is dat je niet meer aan bijv. de NEN 6720 en mogelijk andere NEN's voldoet en daarmee ook niet meer aan het bouwbesluit.
Haal er dus een constructeur bij.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
In zulke situaties geldt dan toch of vloer ophogen om de benodigde ruimte te creëren of voor een ander afvoerputje kiezen. Easydrain was hier klaarblijkelijk niet geschikt.

Door zo'n groot deel van de wapening door te slijpen is het niet onwaarschijnlijk dat de vloer verzwakt is. Door er wapening omheen te buigen en vervolgens vast te lassen krijg je niet zonder meer de sterkte terug. Ook ik zou zeggen haal er een constructeur bij.
 

Shorty

  • #4
Bedankt allemaal.
 

Michiel_H

  • #5
Als je daadwerkelijk staven van 1 cm (10 mm) hebt doorgeslepen, dan is dat niet zo mooi. Dat is niet de gangbare wapening. Als je 6 of 8 mm hebt doorgeslepen valt het wel mee, maar over die 10 mm zou ik me wellicht toch zorgen maken. Zit er bijvoorbeeld een trapgat in de buurt?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu