Bauknecht WA7543 aan het eind van elke wasbeurt fout FP

T.dekkers

  • #1
Aan het einde van elke wasbeurt stopt de machine met foutcode FP. Er blijft water in de trommel staan. Ik kan geen verstopping vinden en rotor draait gewoon. Vervolgens kan ik wel programma afpompen gebruiken en daarna centrifugeren. Hoe en aan welke zijde kan ik de wasmachine open maken om verder te zoeken naar verstoppingen?
 

Toon

  • #2
Graag vermelden:

Bauknecht/ Whirlpool: het typenummer én vooral de 12-cijferige NC-code (85....) of het servicenummer.

Controleer ook eens de pressostaat.
 

Arnootje84

  • #3
De foutmelding fp ( is bij Bauknecht uit mijn ervaring ) Failure pump of te wel uw pomp moet vervangen worden zoals ik al zeg dit is een veel voorkomend probleem bij Bauknecht omdat zij magnetische pompen gebruiken zo'n pomp kun je bestellen bij de plaatselijke witgoed handelaar
 

T.dekkers

  • #4
Bauknecht WA 7543 12NC-858320612000
Wat kost zo'n pomp onegeveer?
Heeft er iemand een handleiding om de pomp te vervangen? Ik heb nog nooit een wasmachine vervangen maar wil het wel proberen.
 

JelZo

  • #5
Hij geeft waarschijnlijk 30 seconden een piep en op het display verschijnt P F. Als dit het geval is is er een storing in de afvoer van het apparaat. Controleer of de afvoerslang goed zit en of er nergens vernauwingen in zitten.

Suc6! :mrgreen:
 

Henny

  • #6
Instructies om de afvoerpomp te demonteren, vind je bijvoorbeeld in Bauknecht Allure pompt niet af topic.
(gebruik hiervoor de zoekfunctie van deze site)
 

T.dekkers

  • #7
Na 2x soda schoonmaak beurten nogmaals pluizenfilter gecontroleerd. Nu zat deze wel verstopt door een ondergoed slip. Alle andere keren was er geen verstopping te voelen??? Machine pompt weer goed af en programma loppt door tot einde.

Bedankt voor de tips.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu