Gaten vullen in muur

Frankie

  • #1
Onze muren zitten vol met gaten. Hoe kan ik deze het beste vullen en waarmee. We hebben 1 muur van beton met allemaal lelijke gaten. Op sommige stukken is er zelfs meer muur weggeslagen

Bedankt Frank
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Erg summiere beschrijving!

Binnenmuur? Buitenmuur?

Hoe zijn die gaten er gekomen? Hoe groot is groot.

Eén muur van beton. En de andere muren, waarvan? Gestuct?

Sommige stukken meer muur weggeslagen. Hoe komt dat?

Graag meer informatie, dan ook meer kans op een zinnig antwoord!
 

Frankie

  • #3
Sorry, was een beetje laat!

Tis een binnenmuur, er zit structuurverf op maar vol met gaten..
De gaten zijn er gekomen door boren van de vorige bewoners. Ik heb wel een paar schilderijen maar niet genoeg om al die gaten te verbergen.

Sommige gaten zijn echt boorgaatjes, andere kun je een vinger insteken.
We willen de muur opnieuw schilderen.

Frank
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Je koopt een pak (lange) limonade-rietjes en zorgt dat je uit die diepe gaten zo goed mogelijk alle stof en losse troep wegblaast. En/of met stoffer wegvegen.

Dan met een plantenspuit de gaatjes goed vochtig maken, ook de kleinere. Ook daarmee kun je nog wat los stof verwijderen. Steeds een doekje eronder voorkomt straaltjes vies water...

Dan met een gips, roodband of geelband, de vakman zal fix & finish aanbevelen. Maar fix & finish is er meen ik alleen in 25 kg verpakking, de andere soorten gips in kleinere. Ik doe gladde oppervlaktes met roodband, ruwe oppervlaktes met geelband.

Voor het volstoppen van de gaatjes gebruik ik altijd een chinees eetstokje, ik bewaar ze bewust als we uit eten zijn geweest. Kun je de gips goed mee in de gaten drukken. Grote gaten zul je eerst gedeeltelijk moeten vullen, dat krijg je de eerste keer niet meteen goed, omdat het materiaal een beetje uitzakneigingen heeft.

Er bestaan ook speciale gatenvullers, in diverse soorten en merken. Kan voor dit doel heel goed werken. Ook een soort speciaal voor structuurondergrond. Let even goed op de droogtijd ervan. Niet binnen 5 minuten hard want dan heb je nauwelijks tijd om te werken. Niet pas na 24 uur hard, want dan kun je niet verder met afwerken als er nog een laagje op moet.

Als je de structuur niet teveel kwijt wilt, kun je kort na het vullen de wand even "tamponeren" met een klein nat kwastje. Anders krijg je van die nadrukkelijke gladde plekken. Je zult het trouwens altijd een beetje blijven zien, dat is niet te vermijden!

Overschilderen pas als echt al het vocht weggetrokken is, dus egale kleur van het gehele vulmiddel (minstens 24 uur).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu