Simpel isolatiemateriaal?

Miroen

  • #1
Hallo,

Eigenlijk een beetje een klusvermijdende vraag... ik kan mijn nieuwe buren horen praten en ben me dus aan het oriënteren op geluidsisolatie van de tussenliggende muur. Een voorzetwand ertegenaan zie ik echter niet zitten - te veel werk, te veel geld, en mijn huis is al zo klein. M'n buren zijn verder ook niet echt luidruchtig o.i.d., aan de andere kant wil ik ze ook wel graag iets besparen van de decibellen die ik zelf regelmatig met mijn cello produceer. Mijn vraag is dus wat voor materialen er bestaan waarbij ik zonder al te veel werk en kosten de geluidshinder toch iets kan verminderen, wat de voor- en nadelen ervan zijn, etc. (Heb wel een beetje op het forum gezocht maar kon hier niet echt iets over vinden, corrigeer me vooral als ik beter had moeten zoeken.)
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Ik ben bang dat je op zoek bent naar iets wat nog uitgevonden moet worden.
Geluidsisolatie kost: tijd, geld, moeite en ruimte.
Alleen dit is goedkoop:
 

Miroen

  • #3
En laat ik die nou gewoon al in huis hebben ook :D
Maar zonder gekkigheid, ik weet dat goede geluidsisolatie niet simpel is, daar zet ik dan ook niet op in, alleen op een klein beetje (meer) geluidsisolatie dan er nu is. Googelen op isolatiebehang levert nogal weinig op, bij de praxis kwamen alleen de marmoxplaten een beetje in de buurt (hoewel ook nog vrij duur en veel werk...) dus als iemand nog iets weet hoor ik het graag.
 

Coko

  • #4
Tja klussen kost nu eenmaal tijd, je kunt het ook laten doen maar dan kost het weer veel meer geld.
Een optie is de tv/muziek harder zetten, voor de rest sluit ik me bij Frank aan, dusss :roll:
 

Miroen

  • #5
I know, I know... :(
Niemand nog goeie tips in de categorie "alle kleine beetjes helpen"?
Al is het maar dat het geluid dat ik zelf produceer wat beter geabsorbeerd wordt zodat ik met een wat geruster gevoel en geweten kan cellospelen (en wanneer nodig de muziek harder zetten ;)). Noppenschuim in mn woonkamer lijkt me geen gezicht, als iemand nog andere geschikte materialen weet.... alvast bedankt.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Een flink dik kleed tegen de muur helpt wel een beetje denk ik.
Maar ja dat moet je mooi vinden en een aardige zien te vinden die bij je interieur past.
 

-stuffie-

  • #7
Terug praten in tegenfase helpt ook.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #8
Of rubber snaren op de cello :wink:
 

-stuffie-

  • #9
Je zal toch ook wel iets met een element en een koptelefoon kunnen doen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Bij een cello ? :shock:
 

Miroen

  • #11
Dat wou ik ook net zeggen :)

Ik kan wel een wasknijper op de kam zetten, dat dimt wel enigszins :idea: . Kleden aan de muur gaat het ook niet helemaal worden ben ik bang, juist geen hele dikke iig vanwege huisstofmijtallergie...
 

Roman

  • #12
Klein beetje isoleren kan, maar je zult toch moeten gaan klussen. Waarschijnlijk heb je al een zoek opdracht op dit forum los gelaten en weet je de eisen ondertussen :mrgreen:

Het plaatsen van extra massa aan de muren helpt al een beetje, maar je blijft klussen. Een simpele oplossing is er helaas niet voor je. Ook geluidswerend behand valt onder klussen maar zal ik je niet aanraden. Tenzij het behang van lood is :lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu