Bouwtekening laten maken bij?

PHL

  • #1
Hallo,
Voor het verbouwen van de zolder, plaatsen van dakkapel en verwijderen van een tussenbalk, moet een bouwtekening gemaakt worden.
Ik heb geprobeerd dit via een bouwadvies bedrijf te doen maar die beginnen gelijk andere zaken aan te halen/adviezen waar ik niets aan heb.

Bij wie, wat of welke instantie kan ik een bouwtekening/berekening en licht bouwvergunning laten verzorgen.

Alvast bedankt voor de reactie.

Groet
Peter
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Voor dergelijke (voor een aannemer) relatief eenvoudige klussen kun je meestal gewoon bij een (of meerdere) aannemer(s) aankloppen.

Vraag een vrijblijvende offerte, inclusief te maken bouwtekening. In de offerte zit alleen een schets, de offerte dient te zijn inclusief het maken van de bouwtekening.

Ga echter eerst bij de gemeente langs voor de bouwvergunnig, zij zullen je (zonder of tegen geringe kosten) informeren of je een bouwvergunning nodig hebt en wat er bij komt kijken. De vergunning zelf kost uiteindelijk wel geld...

Een aannemer kan vaak de vergunning voor je verzorgen, maar jij blijft verantwoordelijk voor die vergunning. Zegt een aannemer dat de vergunning rond is, terwijl die nog in het bezwaren-stadium is, en er wordt begonnen met de bouw, dan draai jij er voor op als de vergunning uiteidelijk niet verleend zou worden!

Daarom: ga voor het vergunningentraject naar de gemeente, afdeling bouw- en woningtoezicht. Voordeel: daar zitten bouwkundig terzake kundigen, die je nog tips kunnen geven ook!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
En indien bij soortgelijke huizen in de omgeving al zo'n dakkapel opgetrokken is, kun je daar natuurlijk ook eens informeren wie het heeft uitgevoerd, de kosten en vooral: of het naar wens was gegaan...
 

PHL

  • #4
Dank voor de zeer supersnelle reactie.

Het is inderdaad bekend dat er een lichte bouwvergunning nodig is navraag gedaan bij de gemeente. Deze heb ik al bij de gemeente gehaald, moet alleen nog ingevuld worden.

Ons "probleem" is nu dat een aantal aannemers/adviesbureaus al een aantal adviezen hebben uitgebracht, van compleet dakvernieuwen tot een kleine aanpassing, beiden inclusief plaatsen van dakkapel.

Hierdoor worden de prijzen zo divers dat we door de bomen het bos niet meer zien en geen objectief beeld meer krijgen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Toch zul je het vrees ik daarmee moeten doen! Wij geven op dit forum klustips, maar verrichten geen betaald/onbetaald tekenwerk of dergelijke.

Verwijzingen naar bedrijven die dat wel doen geven we niet, dat laten de forumregels niet toe. Heeft ook geen zin, omdat je afhankelijk bent van de lokale situatie.

En of het gehele dak vernieuwd moet worden ja of nee, dat is al helemaal niet via een forum te beoordelen!

Je zult toch moeten proberen een deskundige uit je omgeving te vinden, die naar jouw idee voldoende ter zake kundig en betrouwbaar is!
 

PHL

  • #6
Dank voor de duidelijke uiteenzetting, ik heb weer huiswerk om mee aan de gang te gaan !!!!!!!

Groet
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu